Kraft voittoon Planicassa – Suomalaiset putosivat niukasti toiselta kierrokselta

Mäkihypyn maailmancupkausi huipentuu viikonloppuna tuttuun tapaan Planicassa, Sloveniassa HS 225 lentomäessä. Perjantaina käytiin kauden toiseksi viimeinen henkilökohtainen kilpailu.

Varsin hyvätasoisen kilpailun voiton vei Stefan Kraft. Itävaltalainen johti jo ensimmäisen kierroksen jälkeen 243 metrin hypyllä ja teki toisella kierroksella pisimmän hypyn 240,5 metriä. Samalla Kraft vankisti voitollaan asemaansa maailmancupin kokonaiskisan kärkipaikassa. Hänen ainut uhkaaja kokonaicupissa Puolan Kamil Stoch oli viides. Kisassa toiseksi ja kolmanneksi tulivat saksalaiset. Toisen sijan nappasi Andreas Wellinger ja kolmas oli Markus Eisenbichler. Japanin 44-vuotias konkari Noriaki Kasai jatkoi hyvää kevätvirettään ollen neljäs.

Suomalaiset jäivät niukasti pistesijojen ulkopuolelle. Kolmikko Antti Aalto, Ville Larinto ja Jarkko Määttä hyppäsivät tasaisesti lähes samoille metriluvuille. Määttä oli 200,5 metrin hypyllä parhaana 32, Ville Larinto 201,5 metrisellä 35 ja Aalto 198,5 metrin loikalla 36.

Huomenna ohjelmassa on kauden viimeinen joukkuekisa.