Nyt on esittelyvuorossa olympialaisten palloilulajeista jalkapallo. Jalkapallo on ollut kesäolympialaisten ohjelmassa vuoden 1900 kisoista alkaen. Vuosien 1898 ja 1932 olympialaisissa jalkapalloturnausta ei pelattu. Naisten jalkapallo on ollut olympiaperheessä Atlantan 1996 kisoista lähtien. Menestyneimmät maat ovat olleet miesten puolella Unkari kolmella kultamitalillaan ja naisten puolella USA neljällä kultamitalillaan. Suomi on ollut edellisen kerran mukana olympialaisten jalkapallossa Moskovan olympialaisissa 1980. Paras saavutus Suomella on neljäs sija vuoden 1912 Tukholman kisoista.
Jalkapallo olympialaisissa
Olympialaisten jalkapalloon osallistui aluksi vain seurajoukkueita, mutta jo vuoden 1908 kisoista lähtien maajoukkueet ovat olleet mukana. Olympiaturnaus oli jalkapallomaailman tärkein turnaus aina jalkapallon ensimmäisiin MM-kilpailuihin asti, jotka pelattiin 1930. Amatöörisäännöt estivät pitkään länsimaisten huippupelaajien osallistumisen, jolloin Itä-Euroopan maat hallitsivat olympiaturnausta. 1984 ja 1988 olympialaisiin saivat osallistua jo sellaiset Euroopan ja Etelä-Amerikan ammattilaiset, jotka eivät olleet esiintyneet MM-karsinnoissa. Barcelonan 1992 olympialaisiin FIFA antoi uudet määräykset, jonka mukaan olympiajalkapalloon ja sen karsintoihin saivat osallistua vain 23 -vuotiaat ja sitä nuoremmat pelaajat. Käytäntöä kuitenkin muutettiin jo seuraaviin kisoihin ja niinpä Atlantan 1996 olympialaisista lähtien maat ovat saaneet valita kolme yli 23-vuotiasta pelaaja. Olympialaisten jalkapallossa on nähty 2000-luvulla todellisia supertähtiä mukana kuten Messi ja Andrea Pirlo.
Rion olympialaisissa jalkapallossa on mukana miesten puolella 16 maata ja naisten puolella 12 maata. Pelipaikkoina toimivat Manaus, Rio de Janeiro, Brasilia, Belo Horizonte, Salvador ja Sao Paulo. Kaikki stadionit toimivat myös jalkapallon MM-kisojen 2014 näyttämöinä. Loppuottelut pelataan itseoikeutetusti legendaarisella Maracanalla. Naisten finaali on 19.8 ja miesten loppuottelu päivää myöhemmin eli 20.8.