Scroll Top

Jääkiekon MM-kisat – Pitäisikö Lauri Marjamäki erottaa päävalmentajan paikalta ?

Gamblers leijonat

Lauri Marjamäki on ollut Suomen valmentaja kentässä pitkään kaikkien kultapoika, josta ei ole saanut sanoa pahaa sanaa. Toki miehen meriitit seurajoukkue puolella ovat kiistattomat ja erityisesti Bluesissa ja Kärpissä Marjamäki teki kovaa tulosta. Kun Marjamäki astui viime syksynä Leijonien peräsimeen moni piti uutta liittoa maajoukkueen ja Marjamäen välillä odella hyvänä ratkaisuna, joka toisi menestystä maajoukkueelle, mutta toisin on kuitenkin käynyt.

Embed from Getty Images

Marjamäen alaisuudessa Leijonien taaperrus alkoi jo viime syksyn World Cupissa. Toki joukkueelta ei hirveästi tuossa turnauksessa odotettukaan, mutta voitoton turnaus ilman yhtään pistettä oli silti joukkueelta alisuoritus. Sama trendi jatkui myös kauden aikana pelatuissa EHT -turnauksissa, joissa joukkue sai vain satunnaisia voittoja. Toki EHT-peleissä kokeiltiin paljon pelaajia, mutta siitä huolimatta tulokset sekä joukkueen pelillinen ilme olivat pahasti hukassa.

Kevään MM-turnausta pidettiin Lauri Marjamäen näytön paikkana, jossa mies voisi pelastaa huonon kautensa Leijonien peräsimessä. Leijonat aloittivat MM-kisat hyvin ja pelasi ensimmäiset 20 minuuttia hyvin, mutta tuon jälkeen joukkueen pelillinen ilme on ollut pahasti hukassa ja on näyttänyt katsomoon välillä siltä, että joukkue ei usko oikein itseensä. Sunnuntainen tappio Ranskalle oli Leijonilta todella ala-arvoinen suoritus ja valmennus saa ottaa sitä ison osan omaan piikkiinsä. Paineet ovat näkyneet myös Marjamäessä, joka on jättänyt media tilaisuuksia väliin ja laittanut Waltteri Immosen vastaamaan median suunnalta tulleeseen kritiikkiin.

Embed from Getty Images

Mikäli Leijonat tippuvat puolivälierissä ulos turnauksesta tai eivät selviä sinne ollenkaan on jääkiekkoliitossa tiukkaan pohdittava onko Lauri Marjamäki oikea päävalmentaja Leijonille. Ensi vuosi on tärkeä olympiavuosi ja tällä hetkellä Marjamäen näytöt ovat aika ohkaiset ja näyttääkin siltä, että olisi parempi laskea mies takaisin luontoon ja seura valmennuksen pariin. Lisäksi, jos NHL-pelaajat jostain syystä pääsevät Olympialaisiin pelaamaan, niin mitkä ovat joidenkin pelaajien halut tulla Olympialaisiin huonosti sujuneen World Cupin jälkeen. Lisäksi osa pelaajista olit tyytymättömiä Marjamäen peluutukseen syksyn World Cupissa.

Pitää kuitenkin muistaa, että MM-kisoissa on pelattu vasta kolme ottelua ja joukkueella sekä päävalmentaja Marjamäellä on vielä kaikki edellytykset kääntää joukkueen pelillinen ilme ja ottaa kisoista hyvä tulos ja päästä vielä vaikka mitalipeleihin asti. Otetaan vaikka huomioon 2014 MM-kisat, joissa Suomi pääsi puolivälieriin niukin naukin Sveitsin avustuksella ja lopulta joukkue eteni aina finaaliin asti ja otti hienosti MM-hopeaa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.