Scroll Top

Tennis – Kauden viimeinen Grand Slam -turnaus US Open käynnistyy huomenna

cropped-gamblers_tennis.png

Huomenna käynnistyy kauden viimeinen Grand Slam – turnaus eli US Open. Turnauksella on pitkät perinteet, koska ensimmäinen turnaus pelattiin jo vuonna 1881. Vuodesta 1978 turnaus on järjestetty New Yorkissa, USTA National Tennis Centerissä.

Tänä vuonna miesten puolella on monta voittaja ehdokasta, mutta ennakkoon tämän vuotista turnausta sävyttävät huippupelaajien loukkaantumiset. Isoista nimistä Novak Djokovic, Stan Wawrinka ja Kei Nishikori ovat koko loppukauden sivussa. Lisäksi kanadalainen Milos Raonic puuttuu turnauksesta ja lauantaina vielä maailmanlistan kakkonen Andy Murray ilmoitti vetäytyvänsä tämän vuotisesta turnauksesta. Murray kärsii ilmeisesti  edelleen lonkkavaivasta, jonka takia mies ei ole pelannut yhtään turnausta sitten kesäkuun Wimbledonin.

Embed from Getty Images

Suosikkeja, kun pohditaan niin kokenut Roger Federer kuuluu ainan voittajasuosikkien joukkoon. Mies voitti kesällä Wimbledonin ja on pelannut hyvin myös kovilla kentillä, josta hyvänä esimerkkinä Montrealin Masters turnauksen finaalipaikka muutama viikko sitten.

Voittaja ehdokkaiksi pitää nostaa toki myös maailmanlistan ykkönen Espanjan Rafael Nadal , mutta yksi mustista hevosista tämän vuotisessa turnauksessa on Bulgarian Grigor Dimitrov. Maailmanlistalla sijalle yhdeksän noussut bulgarialainen on ollut viime viikkoina kovassa iskussa. Mies voitti juuri US Openin alla  uransa ensimmäisen Masters-turnauksen Cincinnatissa. Voiton arvoa nostaa vielä se, että mies ei hävinnyt turnauksen aikana erääkään.

Embed from Getty Images

Saksan 20 -vuotias Alexander Zverev on noussut kohisten maailmanlistalla ja nuorukainen kuuluukin tämän vuotisen US Openin voittajasuosikkeihin. Zverev voitti tässä kuussa Montrealin Masters -turnauksen, jonka finaalissa mies kaatoi legenda Roger Federerin.

 

Naisten puolella maailmanlistan kärkikolmikko lähtee suurina suosikkeina tämän vuotiseen turnaukseen. Listan kakkonen Romanian Simona Halep on ollut kovilla kentillä todella hurjassaiskussa. Nainen voitti Montrealin turnauksen ja ylsi finaaliin Cincinnatissa. Myös maailmanlistan kolmonen Espanjan Garbine Muguruzu on pelannut viime viikkoina hyvin, josta osoituksena Cincinnatin turnauksen voitto. Maailmanlistan ykköstä Tshekin Karolina Pliskova ei pidä jättää pois voittaja ehdokkaista. Nainen on pelannut viime viikkoina hyvää tennistä vaikka finaalipaikkoja ei olekkaan naiselle tullut.

Embed from Getty Images

Yhtenä yllätyskorttina turnauksessa voi pitää Venäjän Maria Sharapova, joka sai villinkortin US Openin pääsarjaan, koska naisen sijoitus maailmanlistalla on vasta 147, joka ei olisi pääsarja paikkaan riittänyt. Sharapovalla on toki kivinen urakka edessään, koska naiselle arvottiin avauskierrokselle vastaan huippuiskussa olvea Simona Halep.

 

Miesten nelinpelissä Suomen Henri Kontinen lähtee parinsa John Peersin kanssa hakemaan kauden toista Grand Slam -turnausvoittoaan. Pari on pelannut kovilla kentillä ihan hyvää tennistä ja kaksikko voitti heti elokuun alussa Washingtonin turnauksen. Hyvästä pelaamisesta tuli myös toinen palkinto, kun Kontinen nousi takaisin nelinpelin maailmanlistan ykköseksi.

Embed from Getty Images

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.