Scroll Top

Tänään edessä MM-kisojen loppuottelu USA vs Hollanti, lue finaalin ennakko

Jalkapallon MM-kisoissa on tänään edessä loppuottelu, jossa kohtaavat USA ja Hollanti. Finaali on USA:lle jo kolmas peräkkäinen, kun taas Hollanti pelaa historian ensimmäistä kertaa loppuottelussa. Keskinäisiä otteluita joukkueilla ei juuri arvokisoista ole  ja ylipäätään edellisestä keskinäisestä ottelusta on aikaa lähes kolme vuotta, kun USA voitti syyskuussa 2016 Hollannin maalein 3-1.

Finaalin ennakkoasetelmat

USA

USA pelaa nyt kolmatta kertaa putkeen MM-finaalissa ja joukkue yrittää nyt saada maalleen toista peräkkäistä maailmanmestaruutta. Joukkue on pelannut MM-kisoissa vakuuttavasti eikä se ole hävinnyt kisoissa vielä peliäkään. Pudotuspeleissä joukkueen jalkoihin on jäänyt niin Espanja, Ranska kuin Englanti ja kaikki pelit ovat päättyneet USA:n voittoon maalein 2-1.

Puolustuspeli ei ole ollut USA:lla mitään häikäisevää verrattuna muihin maihin, mutta joukkueen hyökkäyspeli on toiminut koko kisojen ajan todella tehokkaasti. USA on tehnyt jokaisessa ottelussa vähintään kaksi maalia vastustajan verkkoon ja ennen tämänpäiväistä finaalia joukkueen maaliero on huikaiseva 24-3.

Embed from Getty Images

Välierässä Englantia vastaan joukkue sai tärkeitä onnistumisia, kun neljä ottelua maaleitta pelannut Alex Morgan teki kamppailun voittomaalin. Morgan teki turnauksen avausottelussa Thaimaata vastaan peräti viisi maalia, mutta tuon ottelun jälkeen ei onnistumisia ole tullut, joten maali teki varmasti hyvää jo pelkästään Morganin itseluottamukselle. 

Lisäksi joukkue saa tämän iltaiseen finaaliin mitä ilmeisimmin myös Megan Rapinoen, joka joutui jättämään välierän väliin pienen loukkaantumisen takia. Rapinoen saaminen kokoonpanoon olisi todella tärkeä juttu, sillä nainen on ollut erityisesti pudotuspeleissä todella hurjassa vireessä. Rapinoe teki joukkueensa molemmat maalit niin neljännesvälierässä Espanjaa ja kuin puolivälierässä Ranskaa vastaan, joten naisen panosta tarvitaan myös tämän illan finaalissa.

Embed from Getty Images

 

Hollanti

Hollanti pelaa nyt kahden vuoden sisään toista kertaa loppuottelussa. 2017 maa voitti upeasti Euroopan mestaruuden ja nyt se tavoittelee heti perään historiallisesti maailmanmestaruutta. Hollanti on myös ollut turnauksessa vakuuttavassa iskussa vaikka se olikin välierissä tiukilla Ruotsin kanssa ja voitto irtosi vasta jatkoajan jälkeen maalein 1-0.

Embed from Getty Images

Hollanti on pelannut kisoissa todella iloista jalkapallo ja erityisesti puolivälierä Italiaa vastaan oli joukkueelta todella hieno taidonnäyte. Joukkueen yksi tärkeimmistä pelaajista löytyy keskikentältä, nimittäin Norjassa pelaava Sherida Spitse. Nainen sai paljon kritiikkiä erityisesti turnauksen alussa, mutta mitä pidemmälle kisat ovat edenneet sitä enemmän on Spitse parantanut otteitaan.

Spitsen ohella esiin pitää nostaa hyökkääjä Vivianne Miedema, joka on tehnyt MM-kisoissa kolme maalia ja teki muun muassa puolivälierässä joukkueensa voittomaalin. Lisäksi Miedema on siitä hyvä keskushyökkääjä, että vaikka hän ei itse tekisi maalia, pystyy hän pudottamaan palloa alaspäin muille hyökkäykseen osallistuville pelaajille.

Embed from Getty Images

JALKAPALLO, NAISTEN MM-KILPAILUT, LOPPUOTTELU

USA – Holland
Kello 18:00

Yli 2.5 maalia @ 1.85 ComeOn
Panos: Medium

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.