Kamil Stoch mäkiviikon ja Bischofshofenin kilpailun voittoon

logo_4st_rgb

Mäkiviikko huipentui perinteiseen tapaan loppiaisena Bischofshofenissa, Itävallassa. Olosuhteet oli varsin hyvät vaikkakin ensimmäisellä kierroksella tuulensuunta hieman vaihteli. Muiden mäkiviikon kilpailun tapaan myös Bischofshofenissa oli katsomot täynnä ja tunnelma loistava.

Puolan Kamil Stoch nousi mäkiviikon voittajaksi voitettuaan Bischofshofenin kilpailun. Stoch oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena tehtyään haastavalla olosuhteessa 134,5 metrin hypyllä ja toisella kierroksen hän leiskautti 138 metrin hypyn. Tämä mäkiviikon voitto oli Stochin uran ensimmäinen. Stoch on voittanut urallaan kaiken muun (maailmancupin, mm- ja olympiakultaa) paitsi lentomäen mm-kullan.

Kilpailussa toiseksi tuli Michael Hayböck, joka joutui jättämään edellisen kilpailun sairastelun takia ja kolmas oli Puolan Piotr Zyla. Mäkiviikon johtajana viimeiseen kisaan lähtenyt Norjan Daniel Andre Tande epäonnistui pahemman kerran viimeisessä hypyssään. Hyppy jäi 117 metriseksi ja sen myötä hän tippui sijalle 26. Tämän takia Tande tippui mäkiviikon kokonaispisteissä kolmanneksi ja toiseksi nousi yllättäen Stochin maanmies Zyla. Puolan kovaa panosta täydensi Maciej Kot ollen kokonaispisteissä neljäs.

Kilpailun ainoa suomalainen Jarkko Määttä mäkiviikkonsa kohtuu hyvin. Hän hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 120,5 metriä jolla pääsi niukasti toiselle kierrokselle kun voitti parinsa Venäjän Dimitri Vassilievin. Toisella kierroksella Määtän hyppy kantoi 120 metriä. Hänen sijoitukseksi kisassa tuli 30. Määttä oli mäkiviikon kokonaiskilpailussa 33. Toinen suomalainen Antti Aalto pääsi mäkiviikolla vain Garmisch-Partenkirchenissa kilpailuun. Aalto olisi päässyt myös Bischofshofenissakin, mutta hänet hylättiin karsinnassa.

Maailmancup kausi jatkuu viikon päästä Wislassa, Puolassa.