Scroll Top

Jalkapallon EM-kisat- Saksa vai Italia välieriin?

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa on lauantaina todellinen herkkupala kun Saksa ja Italia kohtaavat puolivälierässä. Ottelu on samalla uusinta vuoden 2012 EM-välierästä, josta Italia poistui voittajana.

Ennakkoasetelmat

Saksa on pelannut EM-kisoissa todella vakuuttavasti eikä joukkue ole päästänyt vielä maaliakaan. Alkulohkossa joukkue voitti Ukrainan ja Pohjois-Irlannin sekä pelasi Puolan kanssa tasan. Neljännesvälierässä joukkue kohtasi Slovakian ja ottelusta muodostui täydelinen Saksan näytös. Slovakia sai olla tyytyväinen, että peli päättyi vain 3-0.

Saksa on pelannut kisoissa todella monipuolista ja viihdyttävää hyökkäyspeliä ja onkin luonut turnauksessa eniten maalipaikkoja. Mario Gomezin tulo kärkeen on piristänyt Saksan hyökkäyspelaamista huomattavasti ja mies on myös itse onnistunut maalinteossa kahdessa viime ottelussa.

Puolustus Saksalla on timantinkova, eikä joukkue ole laskenut vastustajiaan juurikaan maalipaikoille. Topparipari Boateng-Hummels on ollut EM-kisojen paras topparikaksikko eikä miehillä ole ollut mitään hätää missään ottelussa. Tämän illan kamppailu on ensimmäinen missä Saksan puolustus joutuu todelliseen testiin..

Embed from Getty Images

Italiaa ei pidetty suosikkina eikä joukkuetta juurikaan hehkutettu ennen kisoja, kun kisat lopulta alkoivat tuli Italia todella vakuuttavasti näyttämölle. Joukkue voitti avausottelussa Belgian suvereenin esityksen jälkeen ja toisen ottelun Ruotsi voitto varmisti sille jo lohkovoiton. Päätös pelissä se antoi huilia tähtipelaajille, koska se keskittyi jo jatkopeleihin. Neljännesvälierässä se voitti Espanjan todella vakuuttavan esityksen jälkeen maalein 2-0.

Italian puolustus on toiminut kisoissa todella hyvin eikä omiin ole mennyt kuin yksi maali. Puolustus kolmikko Chiellini-Bonucci-Barzagli on pelannut vuosia jo yhdessä, mikä onkin näkynyt pelaajien otteissa. Vastustajien on ollut todella vaikea päästä tekopaikoille ja sama puolustusmuuri odottaa myös Saksaa illan ottelussa.

Italian keskikenttä ja hyökkäys on pelannut kisoissa todella iloista ja tehokasta jalkapalloa. Marco Parolo ei tilastoissa loista, mutta mies on tärkeä tasapainottava palanen Italian keskikentällä. Kärjessä pelaa kaksikko Eder-Pelle. Molemmat hyökkääjät pystyvät tekemään maaleja, mutta myös pudottamaan palloja keskikentälle ja tätä pelaamista onkin nähty paljon EM-kisojen aikana. Jatkaako Italia kaunista hyökkäyspelaamista myös Saksaa vastaan vai keskittyykö joukkue puolustamiseen?.

Embed from Getty Images

Päivän nostot Mats Hummels

Puolustaja Mats Hummels siirtyi isolla rahalla Dortmundista Bayern Muncheniin ja EM- kisoissa on nähty miksi. Hummelsin pelaaminen on todella helpon ja vaivattoman näköistä eikä mies tee juurikaan virheitä. Hummels pystyy pelaamaan myös jalalla, joka on iso apu Saksan joukkueelle. Italian hyökkääjillä on kova työ mikäli haluavat Hummelsin ohittaa.

Päivän nostot Graziano Pelle

Graziano Pelle pelasi hyvän kauden Southamptonin riveissä ja saa tahti on jatkunut EM-kisoissa. Pelle on tehnyt kolmessa ottelussa kaksi maalia ja mies osui myös neljännesvälierässä Espanjaa vastaan. Pelle pystyy pelaamaan hyvin myös target hyökkääjän roolia ja onkin pudotellut palloja hyvin keskikentällä. Italia tarvitsee Pellen maaleja myös lauantaina mikäli se mielii välieriin päästä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.