Veikkausliigan kierrosraportti – Stadin derby päättyi maalittomaan tasapeliin, PS Kemi haki vierasvoiton Turusta

Tänään oli Veikkausliigan ohjelmassa kolmen ottelun kierros. Turussa kohtasi kotijoukkue Inter sekä vierailija PS Kemi. Vieraat menivät ottelussa 1-0 johtoon Rasmus Karjalaisen puskulla, mutta kotijoukkue tuli tasoihin avauspuoliajan lopulla, kun Guy Gnabouyou onnistui maalinteossa. Toisella puoliajalla peliä hallitsi vierailija Kemi, joka siirtyi ottelussa johtoon, kun runsaat 70 minuuttia oli ottelua takana maalintekijänä gambialaishyökkääjä Momodou Ceesay. Viisi minuuttia myöhemmin PS Kemi iski jälleen, kun Matias Ojala tarjoili ja Ceesay iski pallon toistamiseen Interin verkkoon ja Kemi siirtyi ottelussa 3-1 johtoon. Näihin numeroihin ottelu myös päättyi, joten PS Kemille arvokas vierasvoitto lukemin 3-1.

Helsingissä pelattiin kauden ensimmäinen Stadin Derby. Avauspuoliajalla HJK hallitsi kenttätapahtumia, mutta mitään huippuvaarallista se ei kuitenkaan saanut aikaan. Paras paikka oli HJK:n Atomu Tanakalla, mutta miehen vapaapotku rangaistusalueen rajalta painui yli HIFK:n maalin, joten tauolle mentiin maalittomissa nolla-nolla lukemissa.

Toisella jaksolla nähtiin myös HIFK:lta parempaa pelaamista ja se pystyikin luomaan jonkinlaista painetta HJK:n maalille. Klubi sai tehtyä maalin, kun ottelua pelattu vajaat 70 minuuttia, mutta Akseli Pelvaksen maali tuomittiin paitsioksi, joten nolla-nolla tilanne säilyi taululla. Tämän jälkeen ei ottelussa nähty mitään vaarallista ja maalipaikat olivat harvassa ja parasta antia olikin molempien fanien pitämä meteli kummassakin kenttäpäädyssä, joten kauden ensimmäinen Stadin derby päättyi 0-0 tasapeliin. Tasapelistä huolimatta HJK jatkaa Veikkausliigan kärjessä ja HIFK puolestaan jatkaa sijalla kymmenen.

Saarella kohtasivat viime kauden mestari IFK Mariehamn sekä vierailija FC Lahti. Vieraat tulivat otteluun hyvällä ilmeellä ja olivatkin painostavampi osapuoli avauspuoliajalla, Kotijoukkueella oli myös paikkansa, mutta tauolle mentiin silti maalittomissa nolla-nolla lukemissa. Lahti jatkoi hyvää pelaamistaan myös toisella puoliajalla ja saikin palkinnon, kun ottelua oli pelattu noin 60 minuuttia. Mikko Hauhia vapautti Pavel Nazimovin pystyjouksuun ja venäläinen siirsi vieraat maalillaan ottelussa 1-0 johtoon. Ottelun ratkaisu nähtiin viisi minuuttia ennen loppua, kun Lahden Marko Simonovski pääsi Mariehamnin pelaajilta karkuun ja siirsi pallon varmasti maalin ja samalla Lahden 2-0 johtoon. Ottelu myös päättyi 2-0 numeroihin, joten Lahdella todella tärkeä vierasvoitto Ahvenanmaalta. Voiton myötä Lahti nousi sarjassa jo sijalla neljä, kun taas viime kauden mestari IFK Mariehamn tippui sijalle seitsemän.

Veikkausliiga jatkuu huomenna kolmella ottelulla. Kuopiossa kohtaavat kotijoukkue KuPS sekä vierailija SJK. Rovaniemellä RoPS isännöi sarjajumbo JJK ja Vaasassa kohtaavat sarja kakkonen VPS sekä hyvin vieraissa pelannut Ilves.