Scroll Top

Veikkausliigan kierrosennakko – Kuopiossa pelataan sarjan kärkikamppailu

Saarella kohtaavat IFK Mariehamn sekä vierailija JJK

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään kaksi ottelua. Saarella kotijoukkue IFK Mariehamn saa vieraakseen sarjajumbo JJK:n. Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä, koska varsinkin kotijoukkue IFK Mariehamn tarvitsee kamppailussa voiton, koska voitolla se nousisi sarjassa jo sijalle neljä tai mikäli HJK voittaa vierasottelun Kuopiossa niin joukkue nousee sarjassa jo top kolmeen. Myös JJK tarvitsee pisteitä kuumeisesti. Mikäli joukkue pystyy venymään ja ottamaan yllätys voiton niin se nousee pois sarjan hänniltä ja ohittaa samalla HIFK:n ja menee, jopa pisteellä ohi helsinkiläisistä.

Embed from Getty Images

KuPS isännöi kierroksen kärkikamppailua, kun vastaan asettuu HJK

Geen varsinainen ennakko keskittyy tänään Veikkausliigan kärkipeliin, joka pelataan Kuopiossa. Sarjakolmonen KuPS kohtaa kotonaan sarjakärki HJK:n. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kerran ja silloin HJK oli parempi maalein 2-0.

Vaikka kuopiolaiset ovatkin sarjassa vahvasti kärjen tuntumassa niin viime viikkoina joukkueen esitykset ovat olleet kaukana parhaasta. Viidestä viime pelistä joukkue on voittanut vain yhden ja edellinenkin kotipeli VPS vastaan päättyi pistejakoon, joten voittoja on tultava vaikka vastassa olisikin Veikkausliigan ehdoton huippu.

Embed from Getty Images

KuPS:n kokoonpano kokee tänään ikäviä menetyksiä, kun kolmikko Nikko Boxall, Solomon Duah sekä joukkueen tärkein hyökkääjä Gbolahan Salami ovat kaikki sivussa pelikieltojen takia. Mielenkiintoista nähdä millä päävalmentaja Jani Honkavaara paikkaa kolmikon jättämän aukon ja miten joukkueen yhteispeli muuttuu kolmikon poissaollessa.

 

HJK:lla oli ongelmia maalinteossa toukokuun aikana, mutta viime otteluissa lukko on auennut. Kolmessa edellisessä ottelussa joukkue on tehnyt huikeat 14 maalia. Joukkueen suurin tähti on alkukaudesta ollut Alfredo Morelos, mutta pelin parantumisen suurin syy on ollut Mosan palaaminen joukkueen keskikentälle loukkaantumisten jälkeen. Mies on ollut todella hyvällä pelipäällä ja tehnyt tuhojaan joukkuetta kuin joukkuetta vastaan. Myös nuori ghanalaishyökkääjä Evans Mensah alkaa saada valmennukselta luottoa ja tästä nuoriherra onkin kiittänyt ja laukonut kolmeen viime peliin yhteensä neljä maalia. Pientä huolta aiheuttaa Juha Pirisen pelikielto, mutta Klubin materiaali on niin laaja, että paikkaaja varmasti Pirisen tilalle löytyy.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.