Jalkapallon EM-kisat- Englanti voittoon lisäajalla

og-default

Torstain avausottelussa kohtasivat Englanti ja Wales. Englannin sitkeys lopulta palkittiin ja joukkue otti Jamie Vardyn ja Daniel Sturridgen toisen puoliajan maaleilla 2-1 voiton.

Englanti pelasi vahvan avaus puoliajan Walesia vastaan ja pallonhallinta oli selkeästi joukkueella. Ottelun ensimmäinen paikka tuli Englannille kun 7 minuuttia oli pelattu. Adam Lallana laittoi loistavan keskityksen maalille, mutta Raheem Sterlingin viimeistely oli todella heikko. Vaikka Englanti hallitsi avaus puoliaikaa teki Wales ottelun ensimmäisen maalin. Wales sai vapaapotkun noin 30 metristä ja joukkueen suurin tähti Gareth Bale laukoi hurjalla tykillä pallon Englannin maalin. Balen maalilla Wales meni tauolle 1-0 yllätysjohdossa.

Roy Hodgson teki tauolla muutoksia ja otti kentälle Jamie Vardyn ja Daniel Sturridgen. Englanti jatkoi vahvaa pallon hallintaa myös toisella puoliajalla ja saikin ansaitsemansa tasoituksen kun reilut kymmenen minuuttia oli toista puoliaikaa pelattu. Kulmapotkun jälkitilanteessa pallo pelattiin maalin edessä täysin vapaana olleelle Jamie Vardylle, joka tuikkasi pallon varmasti maaliin. Tilanne näytti aluksi selvältä paitsiolta, mutta avustava erotuomari näki tilanteen hyvin ja pallo tuli Vardylle Wales puolustaja Ashley Williamsin päästä, joten tilanne ei ollut paitsio. Tasoitusmaalin jälkeen Englanti kontrolloi peliä, mutta ei saanut murrettua Wales puolustusta. Pitkään näytti siltä, että ottelussa päädytään pistejakoon, mutta lisäajalla astui esiin Daniel Sturridge. Englanti pelasi hienon sommitelman ja Sturridge pääsi laukomaan maalin edestä helpottavan 2-1 voittomaalin. Englanti siirtyi voitolla B-lohkon kärkeen ennen alkulohkon viimeistä kierrosta. Englanti kohtaa lohkon päätöspelissä Slovakian ja Wales puolestaan Venäjän.