Scroll Top

Jääpallo – Bandyliigan finaalitapahtumassa vielä paljon kehitettävää

Lauantaina olin elämäni ensimmäistä kertaa katsomassa Bandyliigan finaalia ja heti toimittajan roolissa, kun Veiterä ja JPS kohtasivat Lappeenrannassa. Ottelu päättyi JPS:n niukkaan 5-4 voittoon jatkoajalla syntyneellä maalilla. Tässä jutussa emme käy läpi itse peliä vaan käymme läpi finaalitapahtumaa ja sitä minkälainen tunnelma ottelussa ja paikan päällä lauantaina oli.

Itse saavuin median edustajana paikalle hyvissä ajoin eli noin kaksi ja puoli tuntia ennen ottelun alkua. Heti tullessa pisti silmään, että mistään ei ollut juuri havaittavissa, että tänään on finaalipäivä ellei muutamaa mainoskylttiä lasketa lukuun.Lisäksi perheen pienimmille oli hyvin vähän mitään ylimääräistä tapahtumaa tarjolla. Olisi luullut, että esimerkiksi pomppulinna oli saatu vaivattomasti kasaan tai esimerkiksi hevosajelu. Käytännössä vain mielikuvitus ja raha ovat rajana ottelua edeltävän oheistapahtuman keksimiseen. Vaikka jääpallo pieni laji Suomessa onkin niin olisi luullut, että siihen olisi panostettu kunnolla ja että kerran kaudessa pelattava finaali olisi saanut sille kuuluvan arvostuksen. Toki itse ottelu oli finaalitasoinen, mutta ikävä kyllä pelkkä ottelu ei vain vuonna 2019 enää riitä kuluttajalle.

Kuva: Pekka Huovila

Katsomot oli laitettu hyvin esille ja paikkoja oli kohtuullisesti kaikille ja yleisöllä näytti olevankin mukavaa. Kannustusta riitti molempien joukkueiden pelaajille, koska myös Jyväskylästä oli saapunut faniryhmä kannustamaan omiaan, joten meteliä kyllä riitti ottelun aikana kiitettävästi.

Vaikka katsomot olivatkin kohtuullisen hyvää tasoa niin eniten ihmetytti se etteikö minnekkään päin kenttää pystytä laittamaan edes joitain istumapaikkoja, koska on paljon ihmisiä, jotka ovat huonoja jaloistaan, joten huonokuntoisemmille on todella vaikea seisoa jalkojensa varassa useampi tunti vaikka ottelussa olikin kaiteet johon nojata.

Ottelu oli toki viihdyttävä, mutta silti Bandyliigalla ja eritoten seuroilla on vielä paljon kehitettävää tapahumien järjestämisessä. Kyllä finaalin pitää olla Bandyliigan kruununjalokivi, jonka pitää myös erota puitteiltaan huomattavasti välieristä tai ainakin normaalista runkosarjan ottelusta. Jatkossa finaalissa pitää olla enemmän oheisohjelmaa ja ihmisille pitää jäädä ottelusta sellainen kuva, että tapahtuma oli todellakin tulemisen arvoinen ja juuri sellainen mitä maksava yleisö haluaa. Jääpallo on kuitenkin nykypäivänä niin pieni laji Suomessa ettei seuroilla ole varaa menettää yhtään maksavaa katsojaa muita lajeja seuraamaan.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.