Scroll Top

MLB: Tiistai-iltana pelataan AL:n Wild Card -peli

Gamblers MLB

AL Wild card game

Orioles (Tillman 16-6 3.77 ERA) @ Blue Jays (Stroman 9-10 4.37 ERA)

Tiistai-illalla Torontossa kohtaavat play off-paikasta taistelevat Baltimore Orioles ja Toronto Blue Jays. Pelin nimi on kerrasta poikki ja pelin voittaja pääsee jatkamaan varsinaisiin ”playoffeihin” Texas Rangerseja vastaan torstai-illalla Arlingtoniin.

Embed from Getty Images

Joukkueet lähtivät kauteen aivan eri lähtökohdista ja erilaisin odotuksin. Torontoa pidettiin suosikkina oman lohkonsa AL Eastin voittoon, kun taas harva uskalsi veikata Baltimoren pääsevän edes Wild card-peliin asti.

Vaikka molemmat joukkueista ovat olleet kauden aikana kovia lyömään homeruneja, Orioles vei tässä pidemmän korren, nimittäin lyömällä 253 homerunnia ja joukkue vei koko MLB:n voiton homeruneissa. Tässä urakassa auttoivat erityisesti Trumbo (47), Davis (38) ja Machado (37). Blue Jays onnistui pääsemään samassa tilastossa neljännelle sijalle 233 homerunilla nimillä Encarnacion (42), Donaldson (37) ja Tulowitzki (24). Orioles onnistui myös lyömään liigan pisimmät homerunit. Blue Jays kompuroi kuitenkin juoksujen määrässä loppukaudesta, erityisesti syys- ja lokakuussa Blue Jays päätyi 3.7 juoksulla liigan viimeiseksi.

Wild card peliin syöttäjäksi Blue Jays valitsi, ehkä hieman yllättäenkin, oikeakätisen syöttäjän (RHP) Marcus Stromanin. Yllättäen siksi, että Orioles on tänä vuonna osunut paremmin juuri oikeakätisiä syöttäjiä vastaan. Stromanin valinnan puolesta puhuvat taas hänen kokemuksensa (myös postseason/playoff-peleistä) sekä energisen luonteensa. Stroman on myös osannut hyvin rajoittaa lyöjien kykyä saada lyötyä ”long fly balleja”, joita juuri Orioles on pystynyt tällä kaudella toteuttamaan. Stromanin ERA 23 inningiltä Orioleseja vastaan tällä kaudella on ollut hirveä eli 7.04. Recordina 9-10.

Embed from Getty Images

Oriolesin aloitussyöttäjäksi on valittu Chris Tillman. Tillman on Oriolesin kärkikastia, huolimatta kauden jälkipuoliskon 4.45 ERA:sta. Viimeisissä seitsemässä aloituksessa hänen ERA:nsa on huomattavasti parempi eli 2.45. ERA Blue Jayseja vastaan herralla on 3.63 Recordina 16-6. Tillmanin kauteen on vaikuttanut myös herran olkapäävammat, jotka nyt näyttävät olevan jo takana päin.

Monet asiantuntijat sanovat bullpenien (eli syöttäjät, jotka tulevat peliin kun aloittava syöttäjä on syöttänyt ”rajansa verran” ja hänet vaihdetaan pois) olevan ratkaisevassa asemassa Post season-peleissä ( ts. ”playoff”-pelit ). Molempien joukkueiden bullpenit ovatkin enemmän kuin riittävät. Oriolesin Zach Britton on pelastanut joukkueen 47/47 pelistä, ERA:lla 0.54. Kavereinaan hänellä on useita hyviä relief pitchereitä, joten tämä puoli on Oriolesilla kunnossa.

Blue Jaysin bullpen on hyvä, mutta ei aivan Oriolesin tasolla. Suurimpana kysymysmerkkinä saattaa olla Joaquin Benoitin tila. Herra nimittäin loukkaantui Yankeesin kanssa käydyssä kahakassa. Jos Benoit on poissa, merkitsee se entistä enemmän töitä ja vastuuta Roberto Osunalle. Osuna on pelannut erittäin hyvin ja 22-vuotiaana hänelle onkin kertynyt jo 56 savea, joka on liigan ennätys alle 22-vuotiaille. Ongelma on hänelle välillä sattuneet rimanalitukset; Osunan pelistä puuttuu tietty varmuus.

Peli pelataan Toronton kotikentällä ja kotikenttä etu on perinteisesti ollut tärkeä post seasonissa. Blue Jays on ollut kotonaan koko kauden 46-35. Orioles on on ollut Torontossa tällä kaudella 6-10, mutta pelit ovat olleet tiukkoja. Odotettavissa onkin erittäin tiukka peli, ja näitä pelejä onkin erittäin vaikea veikata. Puntari painuu kuitenkin hieman Oriolesin eduksi.

William banneri baseball mlb

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.