Scroll Top

Jalkapallo – Suomalaisjoukkueet aloittavat tänään urakkansa Eurooppa-liigan karsinnoissa

Suomalaisjoukkueet aloittavat tänään taipaleensa Eurooppa-liigan karsinnoissa. Ennakkoon parhaat jatkomahdollisuudet ovat KuPS:lla, joka kohtaa kotikentällään valkovenäläisen FC Vitebsk:n. Kuopiolaiset lähtevät otteluun hyvällä itseluottamuksella, sillä joukkueen pelilliset otteet ovat menneet viime kuukausina rutkasti eteenpäin ja KuPS onkin noussut Veikkausliigassa jo toiseksi heti Ilveksen jälkeen. KuPS saa illan otteluun myös kaivatun vahvistuksen, kun seuraan hiljattain hankittu Tuco sai peliluvan kuntoon siirtoikkunan auettua.

Embed from Getty Images

Inter puolestaan matkaa Kööpenhaminaan, kun se kohtaa Tanskan liigassa viime vuosina hyvin menestyneen Bröndbyn. Inter lähtee ottelupariin altavastaajana, mutta yksi etu turkulaisilla on kuitenkin puolellaan, sillä Veikkausliiga on pyörinyt Suomessa keväästä lähtien ja seura on päässyt pelaamaan kovia sarjaotteluita, kun taas Tanskan liiga alkaa vasta tulevana viikonvaihteena. Tanskalaiset ovat joutuneet pitkälti tyytymään harjoitteluun sekä treenimatseihin. Bröndbyn riveissä pelaa myös suomalaisväriä, kun joukkueen puolustuksessa turkulaisia koittaa pysäyttää Huuhkaja-toppari Paulus Arajuuri.

Embed from Getty Images

RoPS puolestaan matkustaa Skotlantiin, kun joukkue kohtaa vieraskentällä Skotlannin liigassa viime kaudella neljänneksi sijoittuneen Aberdeenin. Rovaniemeläiset lähtevät otteluun altavastaajina eikä joukkueen viime aikainen vire ole ollut myöskään kotimaan kentillä aivan parasta. Joukkue pelannut nyt uuden päävalmentajan Pasi Tuutin alaisuudessa kuusi ottelua, joista saaliina on vain yksi voitto, joten nyt olisi hyvä paikka kääntää kurssia. Onneksi RoPS:n joukkueesta löytyy eurokokemusta, koska esimerkiksi avainpelaajiin kuuluva Taye Taiwo on pelannut aikanaan runsaasti otteluita Mestareiden liigassa ja muissa kovissa Euroopan sarjoissa. Mikäli RoPS onnistuisi tänään raapimaan vieraista hyvän tuloksen ja tekemään parhaassa tapauksessa, jopa vierasmaalin niin rovaniemeläisillä voisi olla, jopa saumat jatkoon.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.