Scroll Top

Liiga – SaiPa kohtaa hyvässä vireessä olevan Pelicansin

Lauantaina pelataan liigassa tiivis seitsemän ottelun kierros. Tässä ennakossa puidaan SaiPan ja Pelicansin välistä ottelua. Joukkueet ovat kohtasivat edellisen kerran pari viikkoa sitten Lahdessa ja silloin Pelicans oli parempi luvuin 4-2.

Ennakkoasetelmat

SaiPa lähtee lauantain kamppailuun neljän ottelun tappioputkessa. Torstaina se hävisi kotonaan TPS:lle lukemin 5-2. Joukkue kärsii myös pahasta loukkaantumis sumasta ja torstain ottelussa sillä oli sivussa viisi avainpelaajaa. Varmaa on se, että Matti Järvinen ja Lauri Taipalus ovat sivussa lauantain ottelusta. Sitä vastoin John McFarland ja Jussi Markkanen saatetaan nähdä kokoonpanossa.

SaiPan suuri heikkous on ollut puolustus sekä erikoistilannepelaaminen. Joukkue on päästänyt kolmeen edelliseen otteluun 14 maalia, joten ei tarvitse ihmetellä miksi voittoja ei ole tullut. Myös ylivoimapelaaminen on ollut heikolla tasolla. SaiPalla oli suuria vaikeuksia saada TPS ottelussa edes ylivoimakuviota käyntiin puhumattakaan laatupaikoista. Joukkueen olisi tärkeätä saada yksi voittopeli alle, että henkinen tila vähän helpottaisi.

Embed from Getty Images

Pelicans hävisi kauden kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta tämän jälkeen joukkue on ollut hurjassa iskussa. Viime lauantaina se kaatoi kotonaan KooKoon rumin kahdeksan nolla lukemin. Joukkueen viisikkopeli on alkanut toimia ja tulosta on tullut laajalla rintamalla. Erityisesti ketju Kangasniemi-Siikonen-Koivisto on ollut alkukaudesta todella pitelemätön. Pelicansin itseluottamus on tällä hetkellä ihan tapissa ja tästä syystä joukkueessa ei juuri heikkouksia löydy. Ainoa pieni miinus voidaan antaa ylivoimapelaamisesta, joka on tällä hetkellä vasta liigan 14 parasta.

Embed from Getty Images

Arvio

Vastakkain ovat kaksi ääripään joukkuetta. Siinä missä Pelicansin itseluottamus on täydet sata on kotijoukkue SaiPan henkinen tila lähellä nollaa. Kotietu tasoittaa hieman puntteja, mutta Pelicans lähtee silti kamppailuun pienenä ennakkosuosikkina. Pelicans tosin pelasi perjantaina Jukureita vastaan, joten jännä nähdä painaako tuo ottelu vielä lauantaina jaloissa. Voittajaa on vaikea ennustaa, joten pelatkaa overeita lapuille, koska Pelicansin matseissa tulee paljon maaleja.

Joukkue nosto: Curtis Hamilton SaiPa

Vaikka SaiPa kulkee tällä hetkellä varjojen mailla on yksi pelaaja silti ottelusta toiseen esillä nimittäin Curtis Hamilton. Mies on paukuttanut alkukaudesta maaleja kovalla prosentilla ja Hamilton johtaakin maalipörssiä kahdeksalla maalillaan. Pysäyttääkö mies Pelicansin lennon selviää tulikuumassa lauantai-illassa.

Joukkue nosto: Iikka Kangasniemi Pelicans

Täksi kaudeksi Bluesista Pelicansiin siirtynyt Iikka Kangasniemi on ollut alkukauden sensaatio. Mies johtaa tällä hetkellä koko liigan pistepörssiä, joten jännä nähdä jatkuuko Kangasniemen loistavat otteet myös lauantaina, kun joukkue saapuu Lappeenrantaan.

Huomio

SaiPan uusi kanadalaishyökkääjä Brock Trotter saapui perjantaina Lappeenrantaan ja mies saattaa olla pelaavassa kokoonpanossa jo lauantain ottelussa.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.