Leijonat kohtaavat pronssikamppailussa Venäjän

MM2017 Jääkiekon MM2017 lätkä

Leijonat kohtaa 17:15 alkavassa pronssiottelussa itänaapuri Venäjän.

Venäjä hävisi välieränsä Kanadalle vaikka johti peliä 2-0 kahden erän jälkeen Yevgeni Kuznetsovin ja Nikita Gusevin maaleilla. Kanadalaiset kuitenkin kampesivat väkisin ohi ja voittoon kapteeni Ryan O’ Reillyn maalilla kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Sean Couturier niittasi tyhjiin loppulukemiksi 4-2.

Chicago Blackhawkissa pelaava Venäjän Artemi Panarin on paukuttanut 8 otteluun hirmutehot 4+12.

Suomi taasen taipui rakkaalle viholliselleen Ruotsille lukemin 4-1. Ruotsi teki käytännössä vain tarvittavan ja sirklaili finaaleihin. Suomella oli toki paikkansa laittaa peli jännäksi mutta viimeistely takkusi rajusti. Välierän jälkeen Suomen turnauksen parhaina pelaajina palkittiin Veli-Matti Savinainen, Sebastian Aho sekä Julius Honka

Dallas Starsin Julius Honka (60) ja Tapparan Veli-Matti Savinainen ovat kuuluneet Leijonien parhaimmistoon turnauksen aikana.

Pronssipelin avainkysymykseksi asettuu se miten Venäjä on onnistunut käsittelemään eilisen kirvelevän tappion. Jos venäläiset ovat saaneet tehtyä siitä voimavaran ja uhkuvat näytönhaluja, tulee suomalaisille erittäin vaikea iltapuhde. Koska taitoero on Venäjän hyväksi valtava, Suomen mahdollisuus piilee venäläisten mahdollisessa epäonnistuneessa latauksessa. Saako Venäjä herätettyä itsensä taisteluun, jos saavat niin läikkyykö yli? Se nähdään, kun kiekko tippuu tuomarin kädestä jäähän kello 17:15.

Ottelu on nähtävissä C More:lta ja MTV3:lta. Radio Nova ja Radio City selostavat pelin radiossa.