Scroll Top

Jääkiekko – Kärpät julkisti tukun kovia sopimuksia

SM-liigan finaaleissa pelannut Oulun Kärpät julkisti tänään kovia sopimuksia. Kovin uutinen oli hyökkääjä Janne Pesosen palaaminen takaisin Ouluun 11 vuoden tauon jälkeen. Kärpät ja Pesonen ovat allekirjoittaneet yksivuotisen sopimuksen  Pesonen kiekkoili edellisen kerran Kärppien -riveissä kaudella 2007-2008, jolloin mies pääsi juhlimaan myös Suomen mestaruutta. Mies oli voittamassa myös Leijonien mukana MM-kultaa keväällä 2011.

Embed from Getty Images

2010-luvun hän on pelannut käytännössä kokonaan ulkomailla lukuunottamatta kautta 2011-2012, jolloin mies pelasi HIFK:n paidassa. Viimeiset kaksi kautta hän on kiekkoillut SHL:ssä Växjö Lakersin riveissä. Päättyneellä kaudella Pesonen teki 42  runkosarjan ottelussa tehot 17+13, jonka lisäksi pudotuspelissä syntyi kuudessa pelissä yksi syöttöpiste.

Kärpät tiedotti tehneensä myös ruotsalaispuolustaja Ludwig Byströmin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. 24 -vuotias puolustaja on pelannut neljä viime kautta Pohjois-Amerikan farmisarja AHL:ssä. Byström on kiekkollisesti vahva pelaaja, joten hän tuo varmasti käsiä oululaisten puolustukseen. Tällä kaudella ruotsalaispuolustaja teki AHL-seura Springfieldin riveissä 71 ottelussa tehot 4+26.

Embed from Getty Images

Lisäksi Kärpät tiedotti, että joukkueen riveissä viimeiset kolme kautta pelannut puolustaja Shaun Heshka jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella. Heshkan rooli on ollut Kärppien puolustuksessa iso ja mies on ollut todella tärkeässä roolissa eritoten kiekollisessa pelissä, joten uusi sopimus oli varmasti seuralle ja sen faneille mieleen.

Embed from Getty Images

Kärpät kertoi myös, että kahdeksan seuran omaa junioria on kirjoittanut ensimmäisen liigasopimuksensa. Kyseiset pelaajat ovat puolustajat Kalle Loponen, Topi Niemelä ja Jaakko Niskala sekä hyökkääjät Tommi Järvitalo, Aatu Räty, Aku Räty, Zdenek Sedlak ja Tuukka Tieksola.

.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.