SM-liigaennakko – Kumpa on ulkoilmaottelun herra HIFK vai Kärpät ??

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään täysi seitsemän ottelun kierros. Kaikkien katseet kiinnittyvät Helsinkiin, jossa pelataan kauden hienoin ja samalla ainoa ulkoilmaottelu HIFK:n ja Kärppien välillä. Paikalle odotetaan täyttä tupaa, joten tunnelmaltaan tapahtuma tulee olemaan todella hieno.Itse ottelussa HIFK:lla on varmasti näytettävää, koska joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti ja molemmilla kerroilla Kärpät on ottanut voiton.

Ennakkoasetelmat

HIFK

HIFK:n kausi alkoi todella nihkeästi, mutta mitä pidemmälle runkosarja on edennyt sitä paremmin Ari-Pekka Selinin luotsaama joukkue on ruvennut pelaamaan. Ennen tätä iltaa HIFK:lla on alla kuusi peräkkäistä voittoa ja se on ottanut kymmenestä viime ottelusta jokaisesta vähintään pisteen. HIFK on myös sarjan parhaita kotijoukkueita ja se onkin ottanut 14 kotipelistään peräti 12 voittoa, joka on kovin lukema Kärppien jälkeen.

Yksi iso tekijä joukkueen parantuneissa otteissa on ollut puolustuspelaaminen. Siinä missä puolustus oli alkukaudesta vielä epävarma ja päästi helppojakin maaleja niin viimeisten viikkojen aikana tätä ei ole enää otteissa näkynyt. Kun otetaan vertailuun joukkueen kymmenen viimeisintä ottelua, niin HIFK on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja noin 1,6 maalia ottelua kohden, joten ei tarvitse ihmetellä miksi voittoja on tullut.

Embed from Getty Images

LIsäksi isona plussana on pistänyt silmään avainpelaajien suoritustason nouseminen. Esimerkiksi alkukaudesta vielä varjojen mailla vaeltanut Erik Thorell on ollut viime viikkoina hurjassa iskussa ja mies on tällä hetkellä kahdeksan ottelun  pisteputkessa, jonka aikana on syntynyt tehot 2+8. Myös HIFK:n toinen ruotsalaishyökkääjä Patrik Carlsson on parantanut otteitaan ja hyvän kahden suunnan pelaamisen ohella on alkanut tulla myös tehoja ja mies on onnistunut kolmessa viime pelissä pääsemään pisteille.

Yksi asia, jossa HIFK kaipaa vielä parannusta on alivoimapelaaminen. Joukkueen alivoimapelaaminen on sarjan keskikastia ja viime viikkojen otannalla, jopa sarjassa vasta kymmenenneksi parasta. Tänään joukkueen pitää välttää jäähyjä tai alivoiman pitää olla pykälää tai kaksi parempaa mitä viime aikoina on nähty, koska vastassa on yksi sarjan parhaista ylivoimajoukkueista.

Embed from Getty Images

 

Kärpät

Kärppien kausi on kokonaisuudessaan ollut todella vahva ja joukkue johtaakin tällä hetkellä sarjaa seitsemän pisteen erolla ennen Tapparaa. Kärpät ehti voittaa kymmenen peliä putkeen ja olla kotonakin voittamaton kolmessatoista ottelussa, kunnes Ässät onnistui vottamaan joukkueen viime lauantaina Raksilassa. Ilman pisteitä Kärpät on jäänyt viimeksi lokakuun alussa SaiPan vieraana ja tuota putkea joukkue tuskin haluaa tänään katkaista.

Kärppien puolustuspelaaminen on ollut luotettavaa koko kauden ja siihen päälle, kun lisätään vahva erikoistilannepelaaminen on menestys resepti valmis. Toki joukkueessa on paljon muutakin, mutta vahvalla erikoistilannepelaamisella ratkaistaan paljon otteluita, joten sen merkitystä on turha vähätellä. Kärppien ylivoima on sarjan kolmanneksi parasta ja alivoima parasta, joten tuo alleviivaa joukkueen vahvaa tekemistä. Tänään joukkue tarvitseekin vahvaa erikositilannepelaamista, koska vastassa on yksi tämän hetken kuumimmista joukkueista.

Embed from Getty Images

Lisäksi Kärpillä on hyökkäyspäässä yksi sarjan parhaista ketjuista Junttila-Ruohomaa-Bertrand, joka on kylvänyt tuhoa pitkin kautta. Julius Junttila johtaa tällä hetkellä pistepörssiä ja Charles Bertrand maalipörssiä, joten tilastot puhuvat kovaa kieltä ketjun tehoista. Ketjun kolmatta lenkkiä Mikael Ruohomaata pitää myös arvostaa, koska mies tekee sentterin tontilla todella tärkeää duunia kentän molemmissa päissä

Kärppien pelaamisesta ei tällä hetkellä juuri heikkoja kohtia löydy ja lisäksi, kun maalivahtipeli on toiminut todella kiitettävästi Veini Vehviläisen ansiosta on oululaisilla palikat hyvin kunnossa ainakin toistaiseksi.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Todella mielenkiintoinen huippupeli tiedossa, joka on jo pelkästään tapahtumana todella hieno. Vaikka Kärpät onkin sarjan kärjessä niin HIFK:n viime aikojen vire ja hyvät otteet kotona tasottavat puntteja huomattavasti. Lisäksi pitää ottaa huomioon, että ottelu pelataan ulkona, joten mitään maalijuhlaa tuskin on luvassa. Gee veikkaa tasaista kamppailua, jossa voittajaa haetaan pitkän kaavan kautta, joten ristiä pitkäveto lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.