Scroll Top

Liiga – Kaakon derby osa neljä

Jääkiekon SM-liigassa pelataan perjantaina kolmen ottelun kierros. Jyväskylässä pelataan viime kevään välierä uusinta, kun JYP isännöi HIFK. Raumalla puolestaan pelataan Länsirannikon hegemoniaottelu Lukon ja Ässien välillä. Tässä ennakossa käydään läpi perjantain kolmas Liiga-ottelu, jossa KooKoo isännöi SaiPaa. Joukkueet ovat kauden aikana pelanneet jo neljä Kaakon derbyä ja voitot näistä otteluista on tasan kaksi-kaksi, joten paikallispelien herruus on siis jaossa.

Ennakkoasetelmat

KooKoon alkukausi oli todella hankala ja joukkue vaihtoikin marraskuussa päävalmentajaa, kun Petri Mattila erotettiin ja tilalle palkattiin kokenut Tuomas Tuokkola. Tuokkolan tulo joukkueen peräsimeen piristi KooKoon otteita huomattavasti ja voittoja tullut kovemmalla prosentilla kuin Mattilan aikana. Päävalmentajan vaihdoksen jälkeen joukkue on ottanut sarjassa kuudenneksi eniten pisteitä eli noin 1,59 pistettä ottelua kohden.

KooKoolla oli joulun jälkeen vaikeampi jakso eikä voittoja tahtonut tulla. Erityisesti maalinteon kanssa joukkueella oli suuria vaikeuksia ja KooKoo tekikin viidessä pelaamassaan ottelussa vain neljä maalia. Keskiviikkona joukkue kuitenkin näytti potentiaalinsa ja venyi hienoon vierasvoittoon sarjakärki Tapparaa vastaan. Erityisesti joukkueen kärkipelaajat näyttivät miksi miehet on Kouvolaan hankittu. Kai Kantola laukoi kaksi maalia, Jarkko Malinen saalisti kaksi syöttöpistettä ja Terry Broadhurst nakutti tehot 1+2.

Embed from Getty Images

KooKoon suuri vahvuus tällä kaudella on ollut ylivoimapelaaminen. Joukkueen ylivoima on prosenttien valossa Liigan neljänneksi parasta ja keskiviikon Tappara ottelussa joukkue teki kolme ylivoimamaalia neljästä yrityksestään. Myös alivoimapelaaminen on Tuokkolan tulon myötä parantunut ja kymmenessä viime ottelussa joukkueen alivoima prosentit ovat yli yhdeksänkymmentä. Joukkue tarvitsee hyvää erikoistilannepelaamista myös jatkossa, jotta paikasta kymmenen joukkoon voidaan edes haaveilla.

 

SaiPa lähtee perjantain Kaakon derbyyn keskiviikon Jukurit voitto alla. Keltamustien kausi on ollut kokonaisuudessaan todella vaikea eikä hyviä jaksoja ole kauden aikana juuri tullut. Joulutauon jälkeen joukkue on pelannut seitsemän ottelua ja noista se on saalistanut vain kaksi voittoa. Vaikka SaiPan kausi on ollut todella vaikea ei eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan ole kuin kuusi pistettä eli joukkueella on kaikki vielä omissa käsissään.

Alkukaudesta SaiPan hyökkäyspeli toimi ja puolustuspelin kanssa oli todella isoja vaikeuksia. Nyt asetelma on kääntynyt toisinpäin, koska puolustuspelaaminen on piristynyt huomattavasti, mutta hyökkäyspelin kanssa on isoja ongelmia. Joukkue joutuu tekemään todella ison määrän töitä yhtä maalia kohden ja tämä on näkynyt myös viime viikkojen tuloksissa. Sitä vastoin kauan kadoksissa ollut ylivoimapeli on parantunut viime viikkoina merkittävästi. Joukkue on yksinkertaistanut ylivoima peliään ja tämä näkynyt myös ylivoima prosenteissa.

Embed from Getty Images

Myös yksi iso tekijä joukkueen pelaamisessa on ollut kapteeni Ville Kohon palaaminen joukkueen vahvuuteen pitkän loukkaantumisen jälkeen. Kohon pelaaminen ei välttämättä näy pistepörssissä, mutta miehen esimerkillinen toiminta niin kentällä kuin sen ulkopuolella on äärimmäisen tärkeää koko joukkueelle. Kohon panos myös erikoistilannepelaamisessa on iso ja varsinkin alivoimalla mies kantaa isoa vastuuta.

 

Arvio

Kauden neljäs Kaakon derby on edessä ja siihen kotijoukkue KooKoo lähtee ennakkosuosikkina. KooKoon otteet ovat viime aikoina olleet hyviä vaikka tämä ei olekkaan aina näkynyt tuloksissa. Keskiviikkona joukkue sai myös hyökkäyspään tehoja aikaan ja tämä voi näkyä positiivisesti myös perjantaina. SaiPa lähtee myös voittopeli alla perjantaihin ja henki joukkueen sisällä on tällä hetkellä hyvä. Tiukka ja tasainen peli luvassa, josta kotijoukkue KooKoo korjaa niukan kotivoiton itselleen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.