Scroll Top

Jalkapallon EM-kisat- Britteinsaarten derby Englanti kohtaa Walesin

og-default

Jalkapallon EM-kisat tarjoaa torstaina hienon kattauksen futisviihdettä. Päivä alkaa Britteinsaarten hegemoniaottelulla, jossa kohtaavat Englanti ja Wales. Varsinkin Englannille ottelu on huipputärkeä. C-lohkossa kohtaavat Ukraina ja Pohjois-Irlanti. Jompikumpi joukkue voisi voitolla parannella jatkoonpääsy haaveitaan. Torstain päättää todellinen huippuottelu, jossa toisistaan mittaa ottavat Saksa ja Puola. Voitto varmistaisi Saksalle tai Puolalle jatkopaikan neljännesvälieriin.

Ottaako Englanti avausvoiton?

Päivän aloittaa Britteinsaarten derby, jossa kohtaavat Englanti ja Wales. Englannilla ottelussa riittää panosta koska joukkue jäi avausottelussa 1-1 tasapeliin Venäjää vastaan. Wales puolestaan voi lähteä vapautuneesti koska se voitti Slovakian EM-avauksessaan. Joukkueet ovat vuosien saatossa kohdanneet useasti, mutta edelliset kohtaamiset on vuoden 2012 EM.karsinnoista. Englanti voitti tuolloin molemmat kohtaamiset ja lähtee nytkin selvänä suosikkina. Englannin joukkueesta esiin pitää nostaa Liverpoolin Adam Lallanan, joka oli avausottelussa todella pirteä. Walesille puolestaa kaikki kaikessa on kaksikko Gareth Bale- Aaron Ramsey. Bale teki avausottelussa maalin ja Ramsey syötti puolestaan yhden. Mihin kaksikko pystyy Englantia vastaan nähdään päivän ottelussa.

Embed from Getty Images

Ukraina mittaa Pohjois-Irlannin

C-lohkon ottelussa kohtaavat Ukraina ja Pohjois-Irlanti. Molemmat joukkueet hävisivät EM-kisojen avausottelunsa, joten kamppailu on todella tärkeä jatkoon pääsyn kannalta. Ukraina hävisi ensimmäisessä ottelussa Saksalle 2-0, mutta jätti silti itsestää pirteän kuvan. Joukkue pystyi ajoittain laittamaan Saksan hyvinkin ahtaalle. Andriy Yarmolenkolta ja Evgen Konoplyankalta odotetaan ottelussa todella paljon myös tehojen muodossa. Pohjoi-Irlanti lähtee otteluun altavastaajana ja joukkue luottaa varmasti vastahyökkäyspeliin. Pohjois-Irlanti puolusti hyvin avausottelussa Puolaa vastaan, mutta hyökkäyspeli oli todella onnetonta. Tänään pitäisi esittää paljon parempaa tekemistä jos voitosta joukkue mielii taistella.

Embed from Getty Images

Saksa ja Puola taistelevat lohkovoitosta

Päivän päättää todellinen huippuottelu, jossa kohtaavat Saksa ja Puola. Vaikka avausottelu oli Saksalle haastava otti se siitä vakuuttavan kaksi nolla voiton. Ennen kisoja puolustus aiheutti päänvaivaa päävalmentaja Joachim Löwille, mutta avausottelussa topparin paikalla pelannut Shkodran Mustafi tuurasi loistavasti Mats Hummelsia. Tänään Saksalla on aivan erilainen haaste luvassa kun vastassa on fyysinen Puola . Joachim Löw laittaakin varmaan hyökkäykseen fyysisemmän vaihtoehdon Mariö Götzen sijaan. Puola puolestaan oli vaikeuksissa avausottelussa tiukasti puolustavaa Pohjois-Irlanti vastaan. Joukkue sai kuitenkin toisella jaksolla helpottavan voittomaalin, joten kisat alkoi hyvin myös Puolan osalta. Kärjessä odotetaan tehoja Robert Lewandowskilta, joka pääse tänään pelaamaan Bayern Munchenin joukkuekavereita vastaan. Voitolla Puola varmistaisi jatkopaikan neljännesvälieriin.

Embed from Getty Images

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.