Scroll Top

FIFA MM2018 otteluennakko – Tänään kisojen avausottelu Venäjä vs Saudi-Arabia

Tänään se sitten alkaa eli kauan odotetut jalkapallon MM-kisat Venäjällä. Kisat alkavat tänään yhdellä ottelulla, jossa kisaisäntä Venäjä kohtaa Saudi-Arabian ja ottelu alkaa kello 18.00 Suomen aikaa. Kumpikaan maa ei kuulu kisojen suosikkeihin, mutta voittamalla tänään niin jatkopaikka on ainakin askeleen lähempänä.

Ennakkoasetelmat

Venäjä

Venäjä ei ole jalkapallon arvokisoissa juuri pärjännyt lukuunottamatta 2008 EM-kisoja jolloin maa eteni aina välieriin asti. Venäjä ei ole omana aikakautenaan Neuvostoliiton jälkeen selviytynyt kertaakaan jatkopeleihin MM-kisoissa, joten nyt olisi hyvä paikka näyttää mihin maa pystyy. Kisaisännän olisi hyvä saada heti loistava tulos alle jos mielivät jatkopaikasta pelata, koska joukkueella on peräti seitsemän voitotonta peliä alla ennen MM-kisoja

http://gty.im/955414288

Venäjän joukkue on pysynyt vuosien saatossa aika samana ja varsinkin maalivahdin tontilla nähdään tuttu mies, kun Igor Akinfejev tulee olemaan joukkueen selvä ykkösmaalivahti. Puolustus koostuu oman maan pääsarjan pelaajista niin kuin käytännössä koko joukkue. Tärkeää olisikin, että  puolustus pitäisi heti kisojen alusta lähtien, koska mihinkään arpomiseen ei alkulohko vaiheessa enää ole varaa. Keskikentällä isoa roolia näyttelevät taitava Alan Dzagoev sekä nopea Yuri Zhirkov. Hyökkäyspäässä maaleja odotetaan erityisesti Artem Dzyubalta.

Embed from Getty Images

 

Saudi-Arabia

Saudi-Arabia pelaa ensi kertaa MM-kisoissa sitten vuoden 2006. Joukkue lähtee kisoihin vailla paineita ja maa on ennakko spekulaatioissa veikattu A-lohkon heikoimmaksi. Osa syynä voi olla sekin, että maasta ja sen pelaajista ei hirveästi tiedetä. Ennen MM-kisoja maa pelasi kolme peliä touko-kesäkuun vaihteessa häviten ne kaikki, joten lähtökohdat eivät ole parhaat. Toki maa voitti sitä ennen sekä Kreikan että Algerian, joten kyllä Saudi-Arabialla on potentiaalia yllättää mikäli joukkue pelaa aivan parhaalla tasolla.

Joukkueen pelaajista on ennakkoon vaikea hirveästi mitään sanoa, koska harva pelaa tutuissa sarjoissa, mutta esimerkiksi Salem Al-Dawsari edustaa seuratasolla La Ligan Villarrealia ja samoin hyökkääjä Fahad Al-Muwallad pelaa Espanjassa Levanten joukkueessa.

Embed from Getty Images

Arvio 

Kisojen avaus kamppailu on aina mielenkiintoinen ja varsinkin, kun kisaisäntä on vielä tulessa. Venäjä lähtee otteluun suosikkina, mutta myös vierailla voi olla sanansa sanottavana jos vaan Saudi-Arabian puolustuspeli toimii samalla tavalla millä se muutamissa harjoitusotteluissa keväällä toimi. Gee veikkaa Venäjälle voittoa vaikka joukkue onkin esiintynyt viime aikoina alavireisesti. Kotiyleisö antaa joukkueelle lisävirtaa, joka kantaa joukkueen niukkaan voittoon.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.