Scroll Top

HJK on timanttia- Mestarisuosikki näytti mitä tällä kaudella on luvassa

868px-HJK_Helsinki_Logo.svg_

Viime kaudella pronssille jäänyt HJK lähti tähän kauteen todella nälkäisenä palauttamaan Klubia takaisin Suomenmestariksi. HJK:n alku Veikkausliigassa onkin ollut todella jäätävä ja samalla näyte pahimmille kilpailijoille siitä mitä tänä vuonna vaaditaan, jos meinaa olla liigassa HJK:ta parempi. HJK on pelannut kaksi ottelua, joista joukkue on ottanut pisteet maalierolla 5-1 ja varsinkin joukkueen tähtipelaajat ovat olleet heti kauden alusta lähtien kovassa iskussa. Viime kaudella Veikkausliiga-kentillä loistanut Atomu Tanaka on aloittanut tämän kauden ryminällä. Mies on johtanut hienosti Klubin keskikenttää ja paukuttanut siinä sivussa kolme maalia kahteen otteluun. Muutenkin HJK:n kolmen keskikenttä, jossa pelaavat Medo, Tanaka ja Onovo on toiminut varsin mallikkaasti avauskamppailuissa. Myös HJK:n viime kaudesta uusittu puolustus ansaitsee kehuja. Topparipari Ivan Tatomirovic-Lum Rexhepi on aloittanut kauden todella hyvin ja tähän kun vielä lisätään loistavat laitapakit Ville Jalasto ja Taye Taiwo tulee muilla Veikkausliiga-joukkueilla todella vaikeaa tämän puolustuslinjan murtamisessa.

HJK:n hyökkäyspelaaminen ja siinä näkyvä iloisuus ensimmäisissä peleissä on ollut todella merkille pantavaa. Viisi maalia kahteen otteluun on kova suoritus ja paikkoja olisi ollut tehdä enemmänkin. Nuori kolumbialainen Avilez Morelos on heti osunut HJK paidassa ja samalla näyttänyt epäilijöille että on oiva pelimies Veikkausliiga tasolle. 

HJK:n paletti on näyttänyt todella hyvältä heti kauden alusta lähtien ja nyt kun Mika Lehkosuolla on tuollainen materiaali käytössään on loistavaa pelaamista varmasti luvassa myös jatkossa.Toki kausi on vasta alussa, mutta HJK on antanut jo kahdessa ensimmäisessä ottelussa myrskyvaroituksen siitä mitä tällä kaudella on luvassa ja mihin HJK parhaimmillaan pystyy. Jos tuolla joukkueella ei mestaruutta voiteta se voidaan laskea pettymykseksi vaikka SJK:lla ja kumppaneilla onkin hyvät joukkueet jalkeilla. Vuosien saatossa paljon Veikkausliigaa seuranneena on pakko todeta, että nyky HJK on ehkä kovin joukkue mitä Veikkausliigassa on pitkiin aikoihin nähty. Vielä kun vaihtopenkillä on Sebastian Sorsan ja Mikael Forssellin tasoisia pelimiehiä on HJK pelkkää timanttia. Tästä kaudesta näyttäisi tulevan yhden joukkueen näytös ja se joukkue on HJK.

HJK joutuu todelliseen testiin

Pankaa jalkapallon seuraajat tämä päivämäärä ylös 18.4. Nimittäin silloin on huippufutista luvassa Veikkausliigassa kun heti alkukaudesta kohtaavat suurimmat mestarisuosikit HJK ja SJK. Tässä ottelussa Klubin hyökkäyskalusto ja puolustuspelaaminen joutuu ensi kertaa todelliseen testiin ja samalla nähdään onko Klubi niin timanttisen hyvä mitä alkukausi on antanut ymmärtää. Samalla nähdään laadukkaiden keskikenttä joukkueiden taistelu ja myös se kumman pelitapa on tässä vaiheessa kautta paremmin uomissaan. Kiva myös katsoa kumpi herroista HJK:n Tanaka vaiko SJK:n Eremenko pystyy paremmin pyörittämään oman joukkueensa peliä. Joka tapauksessa tässä ottelussa HJK joutuu todelliseen testiin ja samalla nähdään onko Mika Lehkosuon joukkue kaiken hehkutuksen arvoinen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.