Scroll Top

Veikkausliiga – SJK kohtaa kotonaan HIFK:n

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään yksi kamppailu, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla HIFK. Viime kauden kohtaamisissa molemmat joukkueet voittivat kertaalleen ja kerran pelattiin tasan.

Ennakkotunnelmat

SJK

Viime vuosien kestomenestyjä SJK on aloittanut kautensa alalahdellen ja neljästä pelaamastaan ottelusta joukkue on voittanut vain yhden ja alla on kaksi peräkkäistä tappiota. Viime lauantaina joukkue hävisi PS Kemille vieraissa lukemin 3-1 vaikka pelillisesti se olikin tuossa ottelussa parempi. Henkilökohtaiset virheet ja omat hukatut tekopaikat olivat suurin syy siihen ettei pisteitä Kemi ottelusta tullut. Vaikka päävalmentaja Sixten Boström sanoikin, että jos tuloksen jättää pois niin pelillisesti joukkue meni Kemi kamppailussa askeleen eteenpäin. Siitä huolimatta SJK:n olisi pikkuhiljaa ruvettava ottamaan pisteitä muuten muut mitali ja kärkijoukkueet uhkaavat karata seinäjokisilta liian kauas.

Yksi iso asia mikä on monia jalkapalloa seuraavia pistänyt silmään on Billy Ionsin peluutus. Päävalmentaja Boström on peluuttanut jääräpäisesti Ionsia oikealla puolella vaikka miehestä saisi parhaat tehot ja taidot irti vasemmalla laidalla. Kauden alussa mies pelasi tuolla paikalla ja teki kahteen otteluun kolme maalia ja muutenkin pelasi tilastojen valossa parempaa futista mitä viime otteluissa on mieheltä nähty.

SJK kärsii myös HIFK ottelun alla pienistä loukkaantumisista. Dani Hatakka on palaamassa kokoonpanoon, mutta aloittaa vielä tänään penkillä. Varmuudella poissa on Mehmet Hetemaj sekä koko alkukauden sivussa ollut Jarkko Hurme, joka on kuitenkin palannut jo joukkueen harjoituksiin. Sitä vastoin alkukaudesta loistanut, mutta viime pelin sivussa ollut Facundo on jälleen pelikunnossa, mutta aloittaa tämän illan ottelun vielä penkiltä

Embed from Getty Images

HIFK

HIFK on pelannut Veikkausliigassa kolme ottelua, joissa se on pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kerran FC Lahdelle. Joukkuetta veikattiin jo ennen kauden alkua sarjan häntäpäähän, joten sijaluku 11 ei sinänsä ole yllätys.

Embed from Getty Images

HIFK:n puolustus on toiminut alkukaudesta kiitettävästi eikä joukkue ole päästänyt kuin kaksi maalia pelaamassaan kolmessa ottelussa. Sitä vastoin hyökkäyspelaaminen on ollut joukkueen suurin murheenkryyni eikä stadilaiset ole tehneet kolmeen otteluun kuin yhden maalin, joten ei tarvitse ihmetellä miksi voittoja ei ole tullut. Hyökkäyskalusto on kuitenkin nimilistan perusteelle hyvää Veikkausliiga tasoa, joten myös pelinrakentelussa joukkueella riittää kehitettävää. Joukkueen hyökkäys vahvistui huhtikuussa kokeneelle Mikael Forssellilla, joten on mielenkiintoista seurata onko miehestä apua joukkueen maalinteko ongelmiin.

HIFK:n terveystilanne on perjantain otteluun lähdettäessä hyvä eikä kokoonpanosta puutu kuin Nosh A Lody FC Lahtea vastaan tulleen punaisen kortin takia.

Arvio

SJK:n otteet ovat tuloksellisesti olleet heikkoja, joten joukkue tulee perjantain otteluun varmasti sisuuntuneena. HIFK lähtee vierasotteluun suurella todennäköisyydellä tiukasti puolustuksen kautta, mutta vaikea nähdä sen silti riittävän tasapeliä pidemmälle. SJK:n materiaali on paljon vastustajaa laadukkaampi, joten niukkaa kotivoittoa lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.