Scroll Top

Eurooppa-liigan finaali: Dnipro – Sevilla – ennakko

Gamblers Eurooppa-liiga

Varsovassa pelattavaan finaliin asti yltänyt Dnipro on ollut kevään jättiyllätys. Kukaan ei varmasti uskonut joukkueen selviän edes pudotuspelivaiheeseen. Ukrainalaisjoukkue on pistänyt matkan varrella kovia joukkueita laulukuoroon. Olympiakos, Ajax, Club Brugge ja Napoli.

Hallitseva mestari Sevilla tulee olemaan erittäin suuri este Dniprolle, mutta ei mahdoton. Joukkue on puolustanut erityisen kurinalaisesti ja pistänyt kovalla tehokkuudella pallon maaliin vähistä paikoistaan. Dnipro ei edes lohkovaiheessa suurilla pallonhallinnoilla juhlinut ja Eurooppa-liigassa he ovat iskeneet vain 13 maalia. Verraten Sevilla on tehnyt tuplasti eli 26.

On selvää, että Sevillalle mestaruuden uusiminen olisi kova asia. Selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtevä espanjalaissikermä on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Eurooppa-liigassa. Maalirikkaita otteluita on ollut  ilo katsella ja hyökkäysvoittoinen pelitapa on siihen johtanut.

Joukkueet ovat kuin yö ja päivä toisistaan. Joukkueissa ei ole mitään megaluokan tähtiä, mutta osaavat he toki jalkapalloa ihan mallikkaasti potkia.

Ukrainan Messi Jevhen Konopljanka on varmasti saamassa sopimusta johonkin suurseuraan tänä kesänä, mutta muuten joukkue on täynnä kovia työmyyriä. Sevillan Kolumbialaiskärki Carlos Bacca on tehnyt eniten maaleja espanjalaisjoukkueesta ja on tänäänkin vaikea pideltävä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.