Scroll Top

HJK ja RoPS tulessa tänään Eurooppa-liigan karsinnoissa

Gamblers Eurooppa-liiga

Suomalaisjoukkueet ovat tulessa Eurooppa-liigan karsinnoissa torstaina. HJK kohtaa vieraskentällä Bulgariassa Beroe Stara Zagoran ja RoPS puolestaan kohtaa kotonaan Rovaniemellä Kroatialaisseura NK Lokomotiva Zagrebin. HJK:lla on ihan hyvät saumat edetä jatkoon, mutta RoPS:lla tie on hieman kivisempi.

Saako HJK hyvän tuloksen vieraskentällä?

HJK lähtee Eurooppa-liigan karsintaan Bulgariaan hyvästä tilanteesta. Joukkue voitti sunnuntaina hyvän esityksen jälkeen PS Kemin 2-0 lukemin. Päävalmentaja Mika Lehkosuo oli luottavaisin mielin Beroe ottelun alla ja toivoi, että joukkue pystyy ottamaan vieraskentältä hyvän tuloksen ja ratkaisemaan otteluparin kotikentällään Sonera Stadionilla. HJK:n terveystilanne on Beroe ottelun alla hyvä ja joukkue pääsee parhaalla mahdollisella kokoonpanolla pelaamaan illan ottelussa.

Beroe on suomalaiselle jalkapallo yleisölle aika tuntematon tapaus. Joukkue oli Bulgarian liigassa kolmas Levskin ja Ludogoretsin jälkeen. Joukkue eteni jatkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa voittamalla ensimmäisellä kierrokselle Bosnia ja Hertsegovinalais joukkue Radnik Bijeljinan yhteismaalein 2-0. HJK:n tulee ainakin varoa Erik Pochanskia, joka teki tuon otteluparin molemmat maalit.  Beroen puolustus kesti tuossa otteluparissa hyvin, joten jännä pysyykö joukkueen puolustus yhtä tiiviinä, kun vastus kovenee.

Embed from Getty Images

Ottaako RoPS kotivoiton?

RoPS:n europelit ovat olleet tähän mennessä jo menestys. Joukkue voitti ensimmäisellä kierroksella Shamrock Roversin ja täytti näin ollen tavoitteensa. Vaikka tulokset ovat olleetkin hyviä lähtee RoPS tätäkin otteluparia voittamaan vaikka vastus onkin todella kovaa luokkaa. RoPS on saanut pelinsä kulkemaan kesä-heinäkuun aikana, joten Juha Malisen suojatit voivat lähteä luottavaisin mielin otteluun. Mielenkiintoista nähdä jatkuuko sunnuntaina Interiä vastaan kahdesti osuneen Boris Kokon maaliputki myös torstain ottelussa. RoPS:in olisi tärkeä ottaa vaikka pieni maalinen kotivoitto niin joukkueella olisi unelma tilanne toiseen otteluun lähdettäessä.

Rovaniemelle saapuu todella laadukas vierasijoukkue. NK Lokomotiva oli viime kaudella Kroatian liigassa neljäs ja lunasti sillä paikan Euroopassa. NK Lokomotiva on käytännössä isoveljensä Dynamo Zagrebin farmiseura. Tämän ei kuitenkaan pidä antaa hämätä, koska Lokomotivan joukkue on täynnä Kroatian nuorten maajoukkuepelaajia, joten kovas nipusta on kyse. Lokomotiva murskasi ensimmäisellä kierroksella Andorran UE Santa Coloman yhteismaalein 7-2. Erityisesti RoPS saa varoa 21-vuotiasta Mirko Maricia, joka teki tuossa otteluparissa kolme maalia. Maric osui myös Kroatian pääsarjassa yhteesä kahdeksan kertaa, joten tästä kaverista varmaan kuullaan isosta tulevaisuudessa.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.