Scroll Top

Veikkausliiga – Sarjajumbo JJK saa vieraakseen PS Kemin

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään vain yksi ottelu, mutta sitäkin mielenkiintoisempi, kun Jyväskylässä sarjajumbo JJK isännöi sarjassa kymmenentenä olevaa PS Kemiä. Varsinkin kotijoukkueen kannalta ottelu on äärimmäisen tärkeä, koska voitolla se pystyisi vielä pitämään pieniä toiveita kemiläisten kiinni saamisessa. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kertaalleen ja kesäkuun alussa pelattu ottelu päättyi tasapelin yksi-yksi.

Ennakkoasetelmat

JJK

Sarjanousija JJK:n kausi on ollut yhtä vaikea, kun ennakkoon saatettiin odottaa. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä ja eroa karsijan paikalla olevaan HIFK:n on jo kahdeksan pistettä. Joukkue tarvitsee kipeästi voittoja mikäli se mielii vielä taistella sarjapaikastaan loppukauden aikana.

JJK:n suurin ongelma kauden aikana on ollut siinä, että ehjiä 90 minuuttisia ei ole tahtonut millään tulla. Joukkue on pelannut välillä hyviäkin otteluita ja pystynyt ottamaan sarjan kärkijoukkueilta pisteitä, mutta voittoja on tullut aivan liian vähän. Joukkue on pystynyt voittamaan 21 ottelustaan vain yhden, joten ei tarvitse ihmetellä miksi joukkue on sarjassa  viimeisenä.

JJK on päästänyt sarjassa eniten maaleja, mutta silti joukkueen ongelmat kulminoituvat hyökkäyspäähän. Jyväskyläläiset eivät ole pystyneet tekemään kauden aikana kuin 16 maalia, joka on auttamatta liian vähän tämän tason sarjassa. Joukkueelta on puuttunut selvä ykköshyökkääjä kärjestä, joka tekisi joukkueelle kaivattuja maaleja. JJK hankki kärkipelaajan tontille serbihyökkääjä Sasa Jovovicin, josta voikin olla joukkueelle apua loppukauden otteluissa. Jovovic on suomifutista seuraaville tuttu nimi ja mies onkin tehnyt ykkösessä kovalla prosentilla maaleja, mutta Veikkausliigassa näytöt ovat vielä antamatta.

 

PS Kemi

Meri-Lapin ylpeys PS Kemi on pelannut joukkueena tyypillisen kauden ja se löytyy tällä hetkellä Veikkausliigasta sijalta kymmenen. Joukkueen yksi tavoitteista on sarjapaikan säilyttäminen ja se näyttääkin tällä hetkellä todella hyvältä, koska takana tuleva HIFK on Kemiä seitsemän pistettä jäljessä.

PS Kemillä oli vaikeampi vaihde kesä-heinäkuussa, mutta viime viikkoina on näkynyt valoa tunnelin päässä. Joukkue lähtee sunnuntain kamppailuun kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Vaikka joukkueen kaksi edellistä ottelua ovatkin päättyneet tasan niin joukkueen suoritusta voi pitää varsin hyvänä, koska vastassa oli kuitenkin sarjan kärkipään joukkueita.

Vaikka PS Kemi on vain pari sijaa illan vastustajaa ylempänä on sen kausi ollut huomattavasti tasapainoisempi mitä JJK:lla. Myös joukkueen materiaali on ihan hyvällä tasolla varsinkin, kun hyökkäyspäätä vahvistettiin heinä-elokuun aikana kahdella uudella pelaajalla. Varsinkin virolaishyökkääjä Sergei Mosnikov on piristänyt joukkueen pelaamista ja vaikka mies ei ole maaleja vielä tehnyt niin hänestä on iso apu myös pelinrakentelussa. Myös lainalle tullut Albion Ademi on ollut hyvä lisä kemiläisten joukkueeseen.

Embed from Getty Images

Kemi lähtee vierasotteluun varmasti  varsin tyypillisellä taktiikallaan eikä joukkue tule palloa varmasti hirveästi pitämään vaan luottaa vahvoihin vastahyökkäyksiin. Varsinkin edellisessä vierasottelussa VPS vastaan joukkueen vastaiskut toimivat hyvin ja joukkue rokotti VPS peräti kolmesti.

 

Arvio

Ennakkoon tasainen peli luvassa vaikka JJK onkin sarjan viimeisenä. Mielenkiintoista nähdä miten hanakasti kotijoukkue lähtee voittoa hakemaan, koska tasapelit eivät joukkuetta sarjan pohjalta pelasta. Vierailija Kemi lähtee otteluun hyvästä tilanteesta ja joukkueella on alla kolme peräkkäistä tappiotonta ottelua putkeen. Mikäli joukkueen vastaiskut toimivat yhtä hyvin kuin edellisessä vierasottelussa VPS vastaan on pohjoisen pojat hyvin lähellä voittoa. Ottelusta tuskin mitään maalijuhlaa on tulossa, joten niukkaa vierasvoittoa lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.