Scroll Top

Useampi La Liga joukkue uhkaa jäädä lakkoon

La Liga Messi BBVA

Espanjan liigassa on ryhdytty vakaviin toimenpiteisiin koskien TV-sopimus kiistaa. Useat joukkueet ovat ilmaisseet olevansa valmiita sulkemaan itsensä pois La Ligasta, ellei hallitus uudista lakia koskien työehtosopimusta ja televisiointioikeuksia.

Espanyolin puheenjohtaja Joan Collet on kommentoinut asiaa:

”Olemme valmiita pysäyttämään La Ligan, ellei tämä laki tule voimaan kolmen viikon sisällä.”

”Olen puhut jo esimerkiksi Valencian kanssa asiasta. Meidän tulisi pitää vielä kokous asiasta, mutta olemme valmiita toimimaan, ellei hallitus saa asiaan muutosta.”

”Olemme vieläkin samassa häpeällisessä tilassa, missä kaksi seuraa [Real ja Barca] ansaitsevat enemmän mitä kukaan muu Euroopassa.”

”Nykyinen TV-sopimus on päättymässä, mutta ilman lakimuutosta emme voi neuvotella uusista.”

La Liga on Euroopan ainoa liiga, missä joukkueet neuvottelevat omat TV-sopimuksensa. Maailman rikkain seurajoukkue Real Madrid ja neljänneksi rikkain Barcelona tienaavat yhdessä noin 650 miljoonaa euroa, joka on noin puolet La Ligan TV-lähetysten tuomasta rahasta. Espanjalaisen konsultointiyhtiö Prime Time Sportin mukaan La Ligassa eniten TV-rahaa tienaava joukkue tienaa noin 10 kertaa enemmän kuin vähiten tienaava, kun taas Englannin Valioliigassa vain puolitoista kertaa enemmän.

10965641_10153176584388777_2064279768_n

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.