Patrik Laineen tehoilta koitui Vegasin kohtaloksi – Vatanen debytoi Devils-paidassa

Patrik Laine heräili päätöserässä kreivin aikaan Winnipeg Jetsin ja Vegas Golden Knightsin välisessä kohtaamisessa ja katkaisi samalla kolme pelin tehottoman jaksonsa.

Laine alusti ensitöikseen Kyle Connorin johtomaalin, tämän jälkeen räppäsi ylivoimalla itse kiekon verkkoon ja nelisen minuuttia tästä, Laine tarjoili syötön Nikolaj Ehlersin viimeistelemään 5-2 maaliin. Suomalaisnuorukainen summasi siis tehot 1+2 hieman reilussa kuudessa minuutissa.

Vegasin Erik Haula onnistui vielä kaunistelemaan lukemia Winnipegin tehokkaan jakson jälkeen laukomalla kauden kahdeksannen maalinsa.

Jets takoi päätöserään viisi osumaa ja kairasi ottelusta kaksi pistettä lukemin 7-4.

Laineen tehoilta koosteena alta.

Haulan maalin näet alta.

Sami Vatanen asteli kaukaloon ensimmäistä kertaa New Jersey Devilsin paita yllään viime yön NHL-kierroksella. 26-vuotias suomalaispuolustaja keräsi peliaikaa heti reilut 23 minuuttia Devilsin takalinjoilla ja sai vastuuta niin ylivoima- kuin alivoimapelissäkin.

Vatasen debyyttiottelu pirupaidoissa oli voitokas. Brian Boyle johdatti voittomaalillaan joukkonsa 2-1 voittoon Colorado Avalanchesta.

Vatanen ehti pelata tällä kaudella 14 kamppailua Anaheim Ducksissa ennen siirtoaan itärannikolle. Yhteensä takana on nyt 281 peliä NHL-jäillä.

Joonas Korpisalo pysäytti 25 laukausta Columbuksen kotivoitossa Anaheimia vastaan.

Korpisalolle startti maalinsuulla oli toinen peräkkäinen. Kummastakin kamppailusta suomalaisvahti on kirjannut tililleen voiton.

Columbus on tällä hetkellä hyvässä lennossa. Joukkue on vain pisteen päässä NHL-liigaa johtavasta Tampa Bay Lightningista.