Scroll Top

Pittsburgh Penguins ylsi toiseen peräkkäiseen Stanley Cup -mestaruuteen

sidney-crosby-cup-061117-getty-ftrjpg_rx28hh8j8v5o1kfclrebi61gb

Embed from Getty Images

Pittsburgh Penguins peittosi Nashville Predatorsin sen kotiluolassaan kuudennessa finaalipelissä 2-0 ja nosteli Stanley Cupia toisena vuotena peräkkäin. Ratkaisumaalin iski Patric Hörnqvist vain 1:30 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja maamies Carl Hagelin heitti tuon jälkeen kiekon vielä tyhjään rysään.

Edellisen kerran kahta mestaruutta peräkkäisinä kausina on juhlinut Detroit Red Wings ja tämä tapahtui kausina 1996-98.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Pittsburghin kapteeni Sidney Crosby, joka viimeisteli 24 pudotuspelissä 27 tehopistettä. Crosby valittiin kyseiseen titteliin myös viime kaudella. Crosbyn palkintokaapissa on jo käytännössä kaikki isoimmat saavutukset niin seura- kuin maajoukkuetasolta – kruununa kolme Stanley Cup -voittoa.

Embed from Getty Images

23-vuotias mestarimaalivahti Matt Murray pelasi komeat pudotuspelit, jotka kruunautuivat kahteen peräkkäiseen nollapeliin. Murray ylsi myös komeaan ennätykseen voiton myötä. Hänestä nimittäin tuli vasta ensimmäinen maalivahti, joka on pystynyt kahtena ensimmäisenä kautenaan NHL:ssä voittamaan kaksi Stanley Cupia.

Suomalaisista viime kauden tapaan nimensä Stanley Cupiin saa puolustaja Olli Määttä. Määtällä on nyt neljä kautta alla taalaliigassa ja kaksi kertaa kausi on päättynyt mestaruusjuhliin.

Predatorsin riveissä pelasi päättyneellä kaudella kolme suomalaista. Maalivahdit Pekka Rinne sekä Juuse Saros ja hyökkääjä Miikka Salomäki. Predatorsin kausi oli historiallinen, sillä joukkue selviytyi ensimmäistä kertaa sen historiassa finaaleihin saakka.

 

 

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.