Scroll Top

SM-liiga – Kumpi on kärkikamppailun herra Tappara vai TPS

Tänään SM-liigassa pelataan viiden ottelun kierros.Kierroksen helmet ovat Lukon ja JYP:n kohtaaminen Raumalla sekä Tapparan ja TPS:n kohtaaminen Tampereella. Lisäksi SaiPa tarvitsee tärkeitä pisteitä Vaasasta ja samoin KalPa Mikkelistä taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta. Hämeenlinnassa mitellään myös tärkeistä pisteistä ja samalla siitä, kumpi saa orastavan tappioputken poikki. Geen ennakossa käydään kuitenkin läpi Tampereella pelattava kärkikampailu Tapparan ja TPS:n välillä. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella runkosarjassa kolmesti ja TPS on ollut parempi jokaisessa ottelussa, joten Tapparalla on varmasti tänään extra-lataus päällä ja kova halu voittaa turkulaiset. Itse ottelussaa otetaan varmasti pieniä asetelmia jo pudotupelejäsilmällä pitäen,

 

Ottelun kolme pointtia
1.  Saako Tappara ylivoiman toimimaan

Tapparan ylivoima on yskinyt pahasti viime aikoina, kun katsotaan 5 tai 10 viimeistä ottelua on Tapparan ylivoima liigan heikointa prosenttien ollessa alle kymmenen, joka on todella alhainen tuon tason joukkueelta, jolla on kuitenkin materiaalia millä mällätä. Tänään ylivoimaa tarvittaisiin, koska näissä ns isoissa peleissä ylivoiman merkitys korostuu.

2.  Saako TPS puolustuksen kuntoon myös vieraissa

TPS on päästänyt kymmenessä viime pelissä 30 maalia, joka on kolme per ottelu, mutta noista 30 maalista lähes kolmannes on tullut kahdessa edellissä vieraspelissä. Varsinkin vieraissa puolustus on vuotanut viime aikoina kotipelejä enemmän ja tuo kierre olisi hyvä saada poikki jo hyvissä ajoin jo  ennen runkosarjan loppua. Ässiä ja SaiPaa vastaan verkko on heilunut yhteensä 9 kertaa, joten tänään alakerran pelaamisen pitää olla huolellisempaa, jos pisteitä meinataan mukaan Tampereelta haalia.

3. Markus Nenonen vs Zach Budish

Mielenkiintoista on myös seurata, kumpi joukkueidensa uusista hankinnoista onnistuu tänään paremmin Sportista Tapparan siirtynyt Markus Nenonen vai Jukureista TPS:n riveihin siirtynyt Zach Budish. Molemmat pelurit ovat aloittaneet uusissa seuroissaan hyvin. Nenonen on saalistanut Tapparassa kolmessa ottelussa tehot 0+2 ja Budish taas saalisti heti yhden syöttö pisteen avauspelissä SaiPaa vastaan.

Jännä nähdä nouseeko kumpikaan herroista isoon rooliin illan ottelussa, kun lopullista voittajaa haetaan pelin ratkaisuhetkillä. Potentiaalia siihen ainakin on sekä Nenosella että Budish:lla.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.