Scroll Top

Liiga ampuu itseään jalkaan ja kyselee perään ”Kuka ampui?”

17.12.2016 pelatun ulkoilmaottelun Ilves-HIFK ensimäisen erä oli melkein kuin suoraan legendaarisesta Lämäri -elokuvasta: vauhtia, taklauksia ja tappelukin. Tappelussa Ilveksen Brett Bulmer ja IFK:n Matt Generous haastoivat toisensa. Heti kiekon tiputtua pelaajat heittivät mailansa, hanskansa sekä kypäränsä pois. Keskiympyrässä käydyssä tappelussa voitoin vei pistevoitoin Generous vaikka hän kävikin ensimmäisenä jäässä. Tappelun jälkeen pukarit heittivät yläfemmat ja seurasivat ottelua sulassa sovussa pukukoppikäytävällä. Tappelu kunnioitti kaikkia herrasmiessääntöjä.

Tästä kahinasta molemmille pelaajille tuomittiin kuitenkin kahden ottelun pelikielto. Gee seuloi lävitse Liigaa intohimoisesti seuraavien ihmisten mielipiteitä tuomiosta. Tuomio tuomiolle on varsin selvä: Täysi farssi. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun rehellisestä tappelusta määrättyjä pelikieltoja ihmetellään. Miksi Liiga ei kuuntele ollenkaan sen vakiasiakkaita? Ilman heitä Liigaa ei edes olisi. Mieluummin yritetään kiillottaa julkisuuskuvaa sellaisten ihmisten silmissä, jotka eivät edes seuraa Liigaa käytännössä ollenkaan. Nämä henkilöt ovat kuitenkin heti huutelemassa jääkiekon väkivaltaisuutta ja tekemässä turhan päiväisiä rikosilmoituksia, kun jotain hieman ikävämpää tapahtuu.

Näillä turhilla pelikielloilla Liiga tappaa erittäin ”kätevästi” pelistä tunnetta. Kahden pelaajan väliset rehelliset välienselvittelyt nostavat tunnetta ja tunnelmaa ottelutapahtumassa. Mitä parempi tunnelma ottelussa on, sitä todennäköisemmin asiakas tulee uudestaankin katsomaan. Sitten Liigassa jaksetaan vielä ihmetellä miksi peleissä ei käy paljoa ihmisiä. Nykyaikana ihmisten vapaa-aika on erittäin kilpailtua, ja siksi Liigan tulisi käyttää tässä kilpailussa vahvinta asettaan: elämysten luontia. Jääkiekko-otteluista ihmiset tulevat hakemaan elämyksiä! Ei lässynläätä ja kuppikakkuja. Joten Liiga, lopeta se omaan jalkaasi ampuminen. Se ei hyödytä ketään.

Tappelu:
http://www.ruutu.fi/video/2849234

Kurinpitopäätös:
http://liiga.fi/uutiset/2016/12/20/matt-generousille-ja-brett-bulmerille-pelikielto-lue-kurinpitopaatos

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.