Venäjä ja Kanada järjestivät murskajaiset sunnuntain avauspeleissä

MM2017 Jääkiekon MM2017 lätkä

Venäjä ja Kanada kartuttivat pistepussejaan Italian ja Slovenian kustannuksella sunnuntaipäivän ensimmäisissä peleissä.

Slovenia – Kanada

Kanada näytti heti pelin alkuun, mikä on homman nimi ja paukutti ensimmäiseen erään jopa kolme maalia. Maalinteon aloitti kovalla viivakudilla Tyson Barrie ja tämän jälkeen taustatukea antoivat maalien muodossa vielä Nathan MacKinnon sekä Brayden Point. Ajoittain tuntui jopa siltä, että Slovenia ei saanut edes kosketusta kiekkoon, kun Kanadan tähtisikermä pyöritti peliä. Toinen erä eteni samalla kaavalla kuin edellinenkin, joskin nyt nähtiin lisää Nathan MacKinnon  -showta. Coloradon 21-vuotias huippuhyökkääjä takoi minuutin sisään kaksi maalia ja kisojen ensimmäinen hattutemppu oli valmis. Vaikka Slovenia eilisessä pelissä Sveitsiä vastaan esittikin komean nousun 4-0 tappioasemasta tasoihin, Kanadaa vastaan samaa temppu ei ollut toistettavissa. Viimeinen 20 minuuttinen menikin aika lailla pelailuksi molempien joukkueiden osuessa vielä kerran tolppien väliin. Summerin soidessa loppulukemat oli hyvinkin odotetut 7-2.

Löytyykö Kanadalle pysäyttäjää tänäkään vuonna?

Italia – Venäjä

Lohko A:n kamppailussa nähtiin paljolti samoja piirteitä, kuin samaa aikaa pelatussa Kanadan ja Slovenian kohtaamisessa. Italia tyytyi heti pelin alusta alkaen vain ja ainoastaan puolustamaan sekä roiskimaan kiekkoa keskialueen puolelle. Venäjä rakenteli noin kymmenisen minuuttia tekopaikkaa kunnes Sergei Andronov punnersi kiekon verkkoon ja erän loppuun osui vielä Yevgeni Dadonov. Italia tuli toiseen erään uudella asenteella ja pystyi nyt jopa rakentamaan pari ihan kelvollista maalipaikka. Lopulta tämä päättäväisyys tuotti myös tulosta, kun Italian kapteeni Anton Bernard pujotteli pakiston läpi ja irtokiekosta pääsi maalaamaan Tomasso Traversa. Kauaa tuo ilo ei kuitenkaan ehtinyt kestää, kun Venäjä pisti kaasun pohjaan ja alkoi takomaan maaleja. Varsinkin Tampa Bayn kaksikko Vladislav NamestnikovNikita Kucherov tarjoilivat vuoron perään maukkaita syöttöjä sekä esittelivät tarkkaa vetoaan. Lisäksi Chicagon tehomies Artemi Panarin oli jälleen pelipäällä ja tästä johtuen tulos ei voinut olla kuin rumaa. Venäjä namutteli loppujen lopuksi ”naurettavat” kymmenen maalia ja näistä kuusi syntyi ylivoimalla. Tämä oli taas yksi niistä peleistä, missä joku voisi kyseenalaistaa tätä 16 joukkueen sarjajärjestelmää ja sen kannattavuutta.

Panarin ja Mozyakin junailivat ylivoimalla komean maalin.

Kisat jatkuvat Pariisissa klo 17:15 ottelulla Suomi – Ranska ja vastaavasti Kölnissä toisistaan mittaa ottavat USA  ja Tanska.