Scroll Top

Hiihdon MM-kisat alkavat suomalaisittain tänään

Maastohiihdon sprinttikilpailut avaavat suomalaisten kisavuoron pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuissa Falunissa. Suomella on täydet neljän hengen joukkueet naisten ja miesten kilpailussa. Sprintti alkaa kello 14 Suomen aikaa aika-ajoilla, joiden 30 parasta naista ja miestä pääsee kello 16.15 alkaviin pudotuseriin. Erävaihe huipentuu kuuden parhaan hiihtäjän finaaleihin.

Miesten sprintissä suomalaisten mahdollisuudet yltää kuuden parhaan finaaliin ovat paremmat kuin naisten sprintissä, jossa norjalaiset Marit Björgenin johdolla hallitsevat. Norjalla on Falunin naisten sprintissä vielä viiden hiihtäjän rypäs, koska Björgenillä on hallitsevana mestarina automaattinen paikka kisaan. Sprintti hiihdetään Falunissa perinteisellä hiihtotavalla. Hiihtotapa suosii suomalaisia, mutta toistaiseksi kauden kisoissa palkintosijoille on yltänyt vain Toni Ketelä Otepäässä tammikuussa. Ketelä hiihti Virossa kolmanneksi ja sai kisasta luottamusta sille, että on tehnyt harjoituskauden aikana asioita oikein. Ketelä oli myös paras suomalainen, kahdeksas, Val di Fiemmen MM-sprintissä kaksi vuotta sitten. Naisista vain Malvalehto on päässyt edes välieriin tämän kauden maailmancupeissa.

Miesten sprintin suosikkeina ovat mestaruuttaan puolustustava Nikita Krjukov, Eirik Brandsdal sekä Petter Northug.

Naisten sprintin suosikkeina ovat Marit Björgen,  Stina Nilsson sekä Ingvild Flugstad Östberg.

Tämän päivän kisaohjelmassa on myös mäkihypyn naisten normaalimäen karsintakilpailu, johon suomalaisista osallistuvat Julia Kykkänen ja MM-kisojen ensikertalainen Susanna Forsström. Karsinta alkaa kello 18.

Torstain suomalaiset MM-falunissa:
Klo 14 Miesten ja naisten sprintti (p):

Anne Kyllönen, Mona-Liisa Malvalehto, Kerttu Niskanen, Aino-Kaisa Saarinen

Ristomatti Hakola, Toni Ketelä, Anssi Pentsinen, Matias Strandvall

Klo 18 Mäkihyppy, naiset HS100 karsinta:

Julia Kykkänen, Susanna Forsström

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.