Kataja voiton päähän Korisliigan mestaruudesta

Joensuun Kataja ja Vilpas Vikings kohtasivat Korisliigan finaalien neljännessä osaottelussa Joensuussa.

Ottelun ensimmäisen kympin aikana Vilpas heitti heittonsa hyvällä prosentilla sisään ja toteutti omaa konseptiaan hyvin. Palkintona tästä Vilpas pääsikin ensimmäiselle minuutin huilitauolle johtoasemissa. Jälkimmäinen kymppi ennen puoliaikaa eteni taas vastaavasti kotijoukkue Katajan tahtiin, kun joukkue veti 10-0 runin heti alkuun ja otti ensimmäistä kertaa ottelussa ohjat itselleen. Kun Vilppaan Okko Järvi (11/4) protestoi itselleen teknisen virheen ja Al’lonzo Coleman (18/4/4s) epäurheilijamaisen virheen, pääsi Kataja heittelemään 1. jaksolla käytännössä täysin ilmaisia vapaaheittoja. 20 minuutin jälkeen valotaululla 45-43 joensuulaisten hyväksi.

Toisen jakson voi hyvin tiivistää takamiesten Teemu Rannikko (29/10) – Juwan Staten (22/4/7s) kaksinkamppailuun sekä sentterien Coleman – Kervin Bristol (13/9) taisteluun korien läheisyydessä. Kataja nappasi tauon jälkeen nopeassa tahdissa pienen runin Rannikon osuessa kotikoreihin kolmosten muodossa sekä miehen jakaessa hyviä syöttöjä. Staten sekä Coleman piti Vilppaan kuitenkin mukana pelissä kovilla yksilösuorituksilla ja lisäksi vierasjoukkueen Desmond Williams (14/5) pelasi pitkästä aikaa hyvän pelin pisteiden valoissa. Lopun ratkaisuksi nousi Katajan tiivis puolustus, jota Vilpas ei pystynyt ratkaisuhetkillä murtamaan. Lisäksi Katajan Bristol ja Daniel Mullings (14/9) napsi hyökkäyslevypalloja toinen toisensa jälkeen ja tämä oli myös yksi iso tekijä Katajan 96-90 voitossa.

Finaalisarja jatkuu keskiviikkona Salossa, jossa Katajalla on ensimmäisen kerran mahdollisuus pistää sarja pakettiin ja nostaa pantteripatsas ilmaan.