Veikkausliiga – FC Lahti jatkoi vakuuttavia otteitaan sarjassa – Ilves puolestaan kaatoi kotonaan Kuopion Palloseuran

Lauantaina Veikkausliigan ohjelmassa oli kahden ottelun kierros. Jyväskylässä kohtasivat kotijoukkue JJK ja viime aikoina pirteästi pelannut FC Lahti. Jyväskyläläiset aloittivat ottelun kotiyleisön kannalta lupaavasti, kun Tommi Kari vei komealle osumalla kotijoukkueen 1-0 johtoon avausjakson lopussa. Hyvä avauspuoliaika oli muisto vain, kun vierailija FC Lahti iski kahdesti heti toisen jakson alkuun. Ensiksi brassihyökkääjä Stenio tasoitti pelin 1-1, kun toista puoliaikaa oli pelattu vain kuusi minuuttia. Lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan toi Loorents Hertsi, joka vei vieraat johtoon vain neljä minuuttia edellisestä.. Ottelun ratkaisu nähtiin vajaat parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun Hertsi vei illan toisella maalillaan vieraat 3-1 johtoon, jotka jäivät lopulta päätös lukemiksi.

Lahti nousi voitollaan sarjassa jo kolmanneksi ja on tällä hetkellä hurjassa kahdeksan ottelun tappiottomassa putkessa. JJK puolestaan jatkaaa sarjan hännilläja ja joukkueeella on jo neljä peräkkäistä tappiota alla.

Tampereella kohtasivat ylemmän keskikastin joukkueet, kun Ilves isännöi Kuopion Palloseuraa. Ilves aloitti ottelun räväkästi ja siirtyi ottelussa johtoon reilun kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen, kun Tuco onnistui maalinteossa. Maali oli kamerunilaishyökkääjälle jo kauden kahdeksas, jolla mies nousi maalipörssin jaetulle kolmospaikalle.

Toinen puoliaika oli KuPS:n lievää hallintaa ja vieraat yrittivät vimmatusti tasoitusta, mutta kotijoukkueen puolustus kesti ja erityisesti maalivahti Mika Hilander oli jälleen eleettömän varma tolppien välissä. Ottelussa ei enää maaleja nähty, joten Ilves otti voiton ja kolme pistettä Tucon avauspuoliajan tekemällä maalilla. Ilves nousi voitolla KuPS:n ohi sarjassa viidenneksi ja vieraat puolestaan jatkavat sarjassa sijalla kuusi. Kuopiolaiset aloittivat kauden loistavasti, mutta nyt näyttää joukkueessa olevan mini kriisi menossa. Joukkue ei ole voittanut kuudesta viime pelistä yhtään ja saaliina niistä on vain kolme tasapeliä. Seuraava ottelu kotona PS Kemiä vastaan onkin joukkueen mitali haaveiden kannalta todella tärkeä kamppailu.

Veikkausliiga jatkuu huomenna kahdella todella mielenkiintoisella ottelulla. Turussa Inter isännöi sarjakärki HJK:ta, joka hävisi viikolla Eurooppa Liigan karsinnoissa, joten joukkue tulee varmasti sisuuntuneena. Vaasassa kohtaavat pirteästi kauden pelannut kotijoukkue VPS sekä viime kauden mestari IFK Mariehamn.