Scroll Top

Veikkausliiga- Huippuottelu SJK vs HJK

Veikkausliiga käynnistyy lauantaina jo  kello 13.30. Kierroksen huippuottelu pelataan  Seinäjoella, kun viime kauden mestari SJK isännöi Helsingin Jalkapalloklubia. Ottelu on samalla SJK:n uuden OmaSp Stadionin avajaisottelu. SJK:n puheenjohtaja ja stadionhankkeen isä Raimo Sarajärvi on tehnyt kumppaneineen todella hyvää työtä. Stadion jo pelkästään videokuvan perusteella on todella upea ja tervetullut lisä suomalaiseen jalkapallokulttuuriin. Tällaisia puuhamiehiä kuin Sarajärvi suomalainen futiskulttuuri tarvitsee lisää.

SJK

Seinäjokisten alkukausi oli yhtä tuskaa ja varsinkin maalinteko tuotti murheita Simo Valakarin luotsaamalle ryhmälle. Nyt alkukauden tuska on saatu selätettyä ja joukkue on voittanut neljästä edellisestä pelistä kolme. Edellisessä pelissä tuli tappio IFK Mariehamnille, mutta tilastojen valossa ottelu oli hyvin tasainen. Puolustus on SJK:n vahvin osa-alue, mutta maalinteko tuottaa ajoittain vielä tuskaa. Vaikka voittoja onkin tullut on se tehnyt vähiten maaleja Veikkausliigassa.

SJK:n joukkueesta pitää esiin nostaa vasen puolustaja Teemu Penninkangas. Penninkangas on lyönyt tällä kaudella toden teolla läpi Veikkausliigan puolustaja eliittiin. Alavuden Peli-Veikkojen kasvatti Penninkangas on syöttänyt yli puolet SJK:n maaleista, joten miehen rooli myös hyökkäyssuuntaan on iso.

HJK

Sarjakärki HJK lähtee lauantain otteluun haastavasta tilanteesta. Toki joukkue johtaa sarjaa, mutta viime kierrosten tulokset eivät ole sitä mitä Mika Lehkosuon ryhmältä odotetaan. Viimeisestä kolmesta pelistä joukkue ei ole voittanut yhtään ja varsinkin 3-0 tappio VPS vastaan oli todella heikko esitys. Nyt olisi tultava jo tulosta muuten isossa ja mahtavassa HJK:ssa aletaan painamaan pikkuhiljaa kriisi nappia päälle. Joukkueen materiaali on niin hyvä ja laadukas, että muutamasta huonommasta pelistä ei pidä tehdä liian isoja johtopäätöksiä.

Kun puhutaan tämän kauden HJK:sta on yksi pelaaja nostettava esiin nimittäin Taye Taiwo. Taiwo on  koko Veikkausliigan paras pelaaja eikä mies kentällä juuri virheitä tee. Todella hyvä laitapakki HJK:lle. Taiwo:n pelaamisessa on myös se hyvä puoli, että mies on todella hyvä myös hyökkäyssuuntaan. Loistavan laukauksen omaava nigerialainen on todella iso uhka erikoistilanteissa ja Taiwo onkin tehny hurjat 5 maalia, joka oikeuttaa maalipörssin jaettuun toiseen sijaan..

Embed from Getty Images

Arvio

Ottelu on ennakkoon hyvin tasainen. Molemmat joukkueen pelaajat saavat varmasti lisävirtaa kun pääsevät pelaamaan uuden stadionin avausottelun ja mikä hienointa yleisö pitäisi olla paikalla noin 6000.  Molempien joukkueiden nykyvire huomioon ottaen pieni maalinen tai maaliton tasapeli ei yllättäisi.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.