Jääkiekon MM-kisat – Suomi on voittanut MM-kultaa

Gamblers leijonat

Suomi on voittanut historiansa kolmannen maailmanmestaruuden, kun Leijonat kaatoi Bratislavassa pelatussa finaalissa Kanadan maalein 3-1. Suomen ykköstähtinä häärivät kaksi maalia tehnyt Marko Anttila sekä maalilla huikean ottelun pelannut Kevin Lankinen, joka torjui finaalissa peräti 43 kertaa.

Ottelu alkoi Suomen kannalta nihkeästi, kun Kanada siirtyi ottelun avauserässä 1-0 johtoon Shea Theodoren maalilla. Leijonat ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan Marko Anttila toi Suomen ylivoimalla tasoihin heti toisen erän alussa. Suomi otti ottelusta pikkuhiljaa otetta, mutta päätöserään lähdettiin silti tasatilanteessa.

Kultaa alettiin vuolemaan heti päätöserän alussa, kun Anttila vei illan toisella maalillaan Suomen 2-1 johtoon. Ratkaisu saatiin ajassa 55:54, kun loistavat MM-kisat pelannut Harri Pesonen niittasi Suomelle elintärkeän 3-1 johtomaalin. Kanada yritti lopussa vimmatusti tasoitus ilman maalivahtia, mutta Leijonien uhrautuva puolustus, jonka viimeisenä lukkona oli Lankinen kesti loppuun saakka ja näin Suomi otti MM-kultaa kahdeksan vuoden tauon jälkeen.