Scroll Top

Veikkausliiga- VPS kohtaa kotonaan PK-35 Vantaan

Keskiviikkona pelataan Veikkausliigassa yksi ottelu, kun Vaasassa kohtaavat VPS ja PK-35 Vantaa. Molemmat joukkueet olivat tulessa edellisen kerran viime perjantaina, kun VPS voitti kotonaan FC Lahden 1-0 ja PK-35 puolestaan hävisi Seinäjoella SJK:lle 3-2 lukemin. Keskiviikon kohtaaminen on joukkueiden välillä kuluvan kauden toinen. VPS haki Vantaalta huhtikuussa 2-0 vierasvoiton, joten Shefki Kuqi miehistöllä on varmasti revanssi henkeä illan ottelussa.

Ennakkoasetelmat

Kotijoukkue VPS on tällä hetkellä Veikkausliigassa sijalla kuusi ja vahvasti mitalitaistelussa mukana. Eroa kolmantena olevaan KuPSiin on vain kaksi pistettä. VPS viimeaikaiset otteet ovat olleet todella vakuuttavia ja joukkue matkaa tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Kotikentällä VPS on ollut koko kauden hurjassa iskussa ja hävinnyt edellisen kerran toukokuun puolivälissä PS Kemille.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen on saanut joukkueen puolustuspelin toimimaan viime aikoina todella hyvin eikä vaasalaiset ole päästänyt kolmessa viime ottelussa yhtään maalia omiin. Topparipari Ville Koskimaa-Mikko Viitikko on toiminut saumattomasti ja erityisesti toppari kaksikon nuorempi painos Viitikko on pelannut todella hyvin viime aikoina. Myös nuori laitapuolustaja Jonas Levänen on pelannut hyvin ja onkin yksi iso tekijä siihen miksi VPS:n puolustus on niin hyvin toiminut.

Keskikenttä ja hyökkäys on toiminut myös hyvin, mutta hyviä puhtaita hyökkääjiä ei joukkueessa liikaa ole. Perjantain Lahti ottelussa Sebastian Strandvall aloitti Steven Morrisseyn kanssa kärjessä. Strandvall on pelaaja tyyppinä kuitenkin enemmän keskikenttä kuin hyökkääjä pelaaja, joten jännä nähdä miten kauan mies jatkaa hyökkääjänä. Keskikentältä pitää esiin nostaa SJK:ssa viime kaudella pelannut ja kesken kauden VPS paitaan tullut Juho Lähde. Lähde ei nouse otsikoihin maalien ja syöttöjen kautta, mutta mies tekee väsymätöntä duunia keskikentällä ottelusta toiseen ja on todella tärkeä pelaaja VPS:n joukkueessa.

 

PK-35 Vantaa on tällä hetkellä Veikkausliigan viimeisenä sijalla 14. PK-35 hävisi perjantaina viime kauden mestari SJK:lle 3-2 lukemin ja joukkueelle jäi paljon jossiteltavaa tuosta kamppailusta. Joukkue sai rankkarin lisäajalla, jonka Njazi Kuqi kuitenkin laukoi tai chippasi yli maalin ja tärkeä tasapelipiste jäi ottamatta. Veikkausliigan otteluohjelman takia PK-35 pelaamisesta on vaikea sanoa juuri mitään. Joukkue on viimeisen kuukauden aikana pelannut vain tuon yhden Veikkausliiga ottelun. PK-35 pystyy pelaamaan paljon parempaa futista mitä sarjataulukko antaa ymmärtää.

PK-35 pelaa ajoittain kyllä hyvää pallollista peliä, mutta puolustus vuotaa aivan liikaa jos pisteitä ja varsinkin voittoja halutaan saavuttaa. Joukkueen kuudesta viime pelistä vähämaalisin on ollut 1-1 tasapeli KuPS:sia vastaan. Muuten joukkueen viimeaikaiset tulokset on ollut enemmän tai vähemmän hurlum hei futista. Joukkueen keskikenttä on ihan ok tasoa Lucas Kaufmannin ja kumppaneiden johdolla. Ilari Äijälä esitti myös viime ottelussa lupaavia otteita. Silti espanjalaisten lähtö jätti kammottavan aukon PK-35 joukkueeseen ja joukkue tarvitsee kipeästi vahvistuksia, kun siirtoikkuna aukeaa elokuun alussa. Eri asia sitten on riittääkö seurassa raha uusien pelaajien hankkimiseen. PK-35 ehdoton vahvuus tällä hetkellä on hyökkäyspelaaminen. Aleksi Ristola ja Njazi Kuqi muodostavat Veikkausliiga tasolle hyvän hyökkääjä kaksikon ja parivaljakko onkin saanut tuhoa aikaan tämän kauden Veikkausliigassa. Ristola on tehnyt 4 maalia ja Kuqi puolestaan 7 maalia, joka oikeuttaa maalipörssissä tällä hetkellä jaettuun kakkos tilaan. Tosin Ristola olisi voinut tehdä paljon enemmänkin maaleja niin paljon miehellä on hukattuja maalipaikkoja tämän kauden Veikkausliigassa.

Embed from Getty Images

Päivän nostot Mikko Viitikko VPS

VPS:n nuori 21-vuotias toppari Mikko Viitikko on esittänyt tällä kaudella todella varmoja otteita Palloseuran puolustuksessa. Mies on alunperin HJK:n juniorimyllyn kasvatti, mutta VPS:lle nuorukaisesta on iloa vielä pitkään niin hyviä ja varmoja Viitikon otteet ovat olleet.

Päivän nostot Njazi Kuqi

Shefki Kuqin pikkuveli Njazi Kuqi on ollut tämän kauden Veikkausliigassa enemmän otsikoissa kuin laki sallii. Alkukaudesta mies kärsi pitkän pelikiellon, josta riitti kirjoitettavaa jokaisessa mediassa. Vaikka Kuqin persoona jakaa mielipiteitä niin hyvässä kuin pahassa niin siitä ei päästä mihinkään etteikö mies osaisi edelleen laittaa palloa maaliin. Kuqi on pelannut tämän kauden Veikkausliigassa vain 9 ottelua ja tehnyt niissä 7 maalia. Minkälaisia tuhoja mies olisikaan saanut aikaan jos olisi pelannut koko kauden. No sitä on turha arvuutella, nyt vaan toivotaan, että mies laittaa palloa yhtä kovalla prosentilla maalin mitä on tehnyt tähän asti.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.