Scroll Top

Jalkapallon EM-kisat- Murskaako Ranska Albanian?

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa käynnistyy keskiviikkona alkulohkojen toinen pelikierros. Päivän avausottelussa on isot panokset kun Venäjä ja Slovakia kohtaavat. A-lohkossa puolestaan kohtaavat Romania ja Sveitsi. Voitolla Sveitsi varmistaisi jatkopaikan neljännesvälieriin. Illan päättää kisaisäntä Ranskan ja Albanian kohtaaminen.

Slovakialla näytönpaikka

Päivä käynnistyy B-lohkon ottelulla, jossa kohtaavat Venäjä ja Slovakia. Venäjä oli avausottelussa vaikeuksissa Englantia vastaan, mutta pystyi nousemaan Vasili Berezutskin maalilla tasoihin. Slovakia puolestaan oli avausottelussaan Walesia vastaan todella vaisu ja hävisi kamppailun. Nyt olisi pystyttävä parantamaan rutkasti muuten kisat voivat loppua lyhyeen. Varsinkin Slovakian tähtipelaajan Marek Hamsikin on pystyttävä parempaan. Venäjän joukkueesta esiin on nostettava hyökkääjä Artem Dzyuba, joka pelasi Englantia vastaan hyvän pelin vaikka jäikin ilman maaleja. Voitolla jompikumpi joukkue on askeleen lähempänä jatkopaikkaa.

Embed from Getty Images

Romania haastaa Sveitsin

Alkuillan ottelussa toisistaan mittaa ottavat Romania ja Sveitsi. Romania hävisi avausottelussa Ranskalle 2-1, mutta oli pitkään tasapelissä kiinni. Joukkue jätti tappiosta huolimatta positiivisen kuvan ja pystyy varmasti laittamaan Sveitsin ahtaalle illan ottelussa. Sveitsi puolestaan voitti EM-avauksessaan Albanian 1-0. Joukkue pelasi hyvää peliä ja loi tekopaikkoja, mutta ei joukkue mitenkään loistanut voitosta huolimatta. Romania lähtee varmasti samalla kaavalla kuin Ranskaa vastaan eli puolustaa tiiviisti ja luottaa vastahyökkäyksiin. Mielenkiintoista nähdä kuka aloittaa Sveitsin hyökkäyksessä. Albaniaa vastaan aloittanut Haris Seferovic tuhlaili tekopaikkoja oikein urakalla, joten ei olisi yllätys vaikka nuori 19-vuotias Breel Embolo olisi kärjessä. Voitolla Sveitsi varmistaisi jatkopaikan pudotuspeleihin.

Embed from Getty Images

Murskaako Ranska Albanian

Illan päättää Ranskan ja Albanian kohtaaminen. Ranska lähtee otteluun suurena suosikkina eikä Albanialle mahdollisuuksia juuri ennakkoon lasketa. Ranska kaatoi kisojen avausottelussa viime hetken maalilla Romanian, joten fanit odottavat nyt jo selkeämpää voittoa. Ranskan mielenkiintoisin pelaaja on avausottelussa loistanut Dimitri Payet. Payet ratkaisi Romania ottelun huikealla yksilösuorituksella ja mies on varmasti isossa roolissa myös Albaniaa vastaan. Albania puolestaan pystyi Sveitsiä vastaan pelaamaan ajoittain ihan hyvääkin peliä ja varsinkin toisella puoliajalla joukkueella oli muutamia hyviä tekopaikkoja. Albanian suurin huoli ennen Ranska peliä on kuka aloittaa joukkueen toisena topparina. Avausottelussa punaisen kortin saanut Lorik Cana puuttuu illan ottelusta. Kokenut Cana on Albanialle todella tärkeä pelaaja, joten miehen puuttuminen ei voi olla näkymättä kentällä. Nähdäänkö ottelussa superyllätys vai murskaako Ranska Albanian selviää keskiviikkoiltana.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.