Scroll Top

Rio, lajina lentopallo – mukana BEACH VOLLEY!

image

Lentopallo jaetaan Riossa kahteen lajiin eli perinteiseen sisähalleissa pelattavaan lentopalloon sekä rantalentopalloon eli beach volleyhin. Lentopallo pelataan 6.–21. elokuuta ja rantalentopallo 7–19. elokuuta. Lentopallo-pelit pelataan Ginasio Maracanazinhossa ja beach volley legendaakin legendaarisemmalla Copacabanan rannoilla.

Embed from Getty Images

LENTOPALLOSSA ON KIVENKOVIA JOUKKUEITA

Lentopallossa joukkueet ovat jaettu kahteen eri lohkoon joissa kummassakin on kuusi joukkuetta. Brasilia, Puola ja Venäjä on kenties kovimmat ennakkosuosikit mutta kisoista tulee tiukkaakin tiukemmat, joten seuraaminen kannattaa ehdottomasti! Argentiina on täysi musta hevonen ja ainoat heittopussit voi olla Kuuba, Egypti ja Meksiko kun taas hyvällä pelillä koko kolmikko taistelee mitaleista. Puolivälieriin pääsee neljä parasta per lohko. Alkulohkon jälkeen pelataan normaali pudotuspeli.

http://gty.im/456697330

RANTALENTOPALLO ELI BEACH VOLLEY

Rantalentopallo on kuulunut olympialaisiin vuodesta 1996. Lajia haukutaan todella usein seksikkääksi kilpailijoiden vähäisen vaatetuksen takia mutta siitä on turha lähettää Geelle palautepostia.

Kilpailut käydään hiekalla normaalilla lentopalloverkolla. Molemmissa joukkueissa pelaa lentopallosta poiketen vain kaksi pelaajaa. Sekä miesten että naisten sarjaan osallistuu 20 joukkuetta. Riikka Lehtonen ja Taru Lahti ovat tehneet valtavan työn Rion eteen mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että kaksikko ei mahdu koneeseen. Lehtonen ja Lahti on neljä sijaa 20 ulkopuolella eli varasijalla.

Yleisöä tulee Cobacabanaan aivan järjetön määrä, joten jos suunnittelet meneväsi katsomaan kisoja, kannattaa lippuja käydä miettimään.

http://gty.im/234277

VEDONLYÖNTIVIHJE

Gee suosittelee lyömään läpi turnauksen monieräisiä ja runsaapisteisiä pelejä. Joukkueet ovat toinen toistaan kovempia ja kukaan ei tule pääsemään helpolla. 3-2, 3-1 tulevat olemaan pääluvut, joilla ottelut voitetaan.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.