Ranska voitti niukasti avausmatsin

og-default

Jalkapallon EM-kisat alkoivat illalla Ranska-Romania ottelulla. Kisaisäntä ja yksi suurimmista mestarisuosikeista Ranska aloitti ottelun hermoilen, sillä Romania oli erittäin lähellä siirtyä johtoon jo viidennellä minuutilla kulmapotkusta, mutta Hugo Lloris torjui  Bogdan Stancun vedon. Romanian hyvän alun jälkeen Ranska pääsi hallitsemaan ensimmäistä puoliskoa ja n. 15 minuutin kohdalla Antoine Griezmann oli lähellä tehdä maalin, mutta hän puski pallon tolppaan. Tämän jälkeen maalipaikat jäivät vähiin ja tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Romania aloitti myös toisen puoliajan hyvin, mutta Stancun veto hyvästä paikasta meni tällä kertaa ohi maalin. Kisojen ensimmäinen maali nähtiin 58 minuutilla. Dimitri Payetin keskityksestä Oliver Giroud pääsi puskemaan pallon maaliin ohi huonosti vastaantullen Tatarusanusin. Kauaa ei saanut Ranska johtaa, sillä Romania tuli tasoihin vain 7 minuuttia Ranskan maalin jälkeen rangaistuspotkusta. Patrice Evra rikkoi huolimattomasti rangaistusalueella ja Bogdan Stancu, joka oli tuhlailut pari hyvää paikkaa onnistuu tekemään pilkusta maalin.Pitkään näytti siltä että ottelu päättyisi tasan, mutta ottelun paras pelaaja Dimitri Payet teki 89 minuutilla uskomattoman hienon maalin jolla ratkaisi ottelun Ranskalle. Ranska kohtaa seuraavassa pelissä Albanian ja Romania Sveitsi.

Huomenna kisoissa pelataan kolme ottelua. Iltapäivällä klo 16 pelataan A-lohkon toinen matsi Albania-Sveitsi, jossa saatetaan tehdään historiaa, sillä jos molemmat Xhakan veljekset Granit (Sveitsi) ja Taulant (Albania) pääsevät pelaamaan niin he ovat ensimmäiset veljekset jotka kohtaavat eri joukkueissa EM-kisoissa. Alkuillalla klo 19 alkava matsi on B-lohkon ensimmäinen ottelu Wales-Slovakia ja illalla klo 22 alkaa saman lohkon toinen ottelu Englanti-Venäjä.