Scroll Top

Veikkausliiga ennakko – VPS matkaa Helsinkiin ja PS Kemi saa vieraita Tampereelta

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan keskiviikkona kahden ottelun kierros. Helsingissä sarjapaikastaan tiukasti taisteleva HIFK ja vieraakseen sarjan kakkosena olevan VPS:n. Lapissa puolestaan kohtaavat kaksi viime otteluissa hyvin pelannutta joukkuetta, kun PS Kemi isännöi Ilvestä.

 

Katkeaako HIFK:n pitkä voitoton putki??

Kotijoukkue HIFK:lla on ennen keskiviikon ottelua alla peräti kuusi voitotonta ottelua putkeen. Joukkueen edellinen voitto on juhannuksen tietämiltä, kun se kaatoi JJK;n vieraissa maalein 3-0. Edellisessä ottelussa viime perjantaina se kärsi ruman kolme-nolla tappion Interin vieraana. Joukkueen puolustus on kärsinyt pahoista loukkaantumisista ja tämä on näkynyt karusti myös tuloksissa- HIFK on päästänyt neljään viime otteluun peräti kymmenen maalia, joten mikäli joukkue mielii palata voittojen tai edes pisteiden makuun pitää puolustuspelaamisen parantua hurjasti.

Embed from Getty Images

Vierailija VPS  aloitti kauden loistavasti ja joukkue oli pitkään HJK:n ykköshaastaja. Europeleistä putoamisen jälkeen joukkueen otteet ovat kuitenkin yskähdelleet eikä voittoja ole tahtonut tulla. VPS:n kolme edellistä ottelua ovat kaikki päättyneet tasapeliin ja varsinkin kotonaan joukkue on menettänyt turhia pisteitä, kuten sarjajumbo JJK:ta vastaan pelattu  tasapeli heinäkuun lopussa.

VPS voi kuitenkin lähteä keskiviikon otteluun hyvillä mielin, koska se on sarjan paras vierasjoukkue. Kymmenestä reissupelistään joukkue on hävinnyt vain yhden ja kerännyt yhteensä 19 pistettä.

Embed from Getty Images

Jatkuuko PS Kemin hyvä kotivire ??

PS Kemin kausi on ollut sille tyypillinen ja joukkue on sarjassa sijalla yhdeksän. Sen viimeaikaiset otteet ovat antaneet lupauksia paremmasta ja kahdesta viime ottelusta sen kairannut hyviä tuloksia. Ensiksi joukkue voitti kotonaan Interin ja viime sunnuntaina se pelasi tasan VPS:n vieraana. Myös kotipeleissä Kemi on esiintynyt viime aikoina hyvin ja se lähtee keskiviikon kamppailuun viiden tappiottoman kotiottelun putkessa.

Kemi saa Ilves otteluun kaivatun vahvistuksen, kun viime viikolla hankittu hollantilaispelaaja Kevin Tano on joukkueen kokoonpanossa.

Embed from Getty Images

Jarkko Wissin luotsaama Ilves on tehnyt viime viikkoina vahvaa nousua ja joukkue on sarjassa sijalla viisi vain kahden pisteen päässä mitaleista ja europaikoista. Edellisessä ottelussa viime lauantaina se kaatoi JJK:n maalein 2-1. Joukkueen otteet ovat muutenkin olleet hyviä ja alla on jo kuusi peräkkäistä tappiotonta ottelua.

Tosin vaikka Ilves on tehnytkin nousua niin maalinteko tuottaa joukkueelle silti suurta tuskaan. Kymmenessä viime ottelussa joukkue tehnyt vain kaksi kertaa enemmän kuin yhden maalin, joten voitot ovat tulleet pitkälti hyvä puolustuspelin kautta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.