Veikkausliiga- PS Kemi yllätti HJK:n

PS Kemi selätti HJK:n

Perjantaina pelattiin Veikkausliigassa kolmen ottelun kierros. Maaleja ei otteluissa juuri nähty mutta ne, jotka illan kierroksella tuli, oli sitäkin upeampia. PS Kemi kohtasi sarjakärki HJK:n ja yllätti stadilaiset niin sanotusti housut kintuissa. Ottelua oli pelattu vain vajaa minuutti kun Billy Ions eteni HJK:n boksiin, josta syötti Ryan Gilliganille. Gilligan latasi pallon loistavasti volleysta ohi HJK maalivahti Thomas Dähnen. Klubilla meni salama-alun myötä pitkään ennen kuin sai oman pelinsä takaisin raiteilleen mutta mitä pidemmälle avausjakso eteni, sitä paremmin HJK pääsi peliin mukaan. HJK:n paras paikka tuli nuorelle Lassi Lappalaiselle, joka harhautti itsensä hyvään laukaisupaikkaan mutta pallo meni vähän ohi PS Kemin maalin. Toisella puoliajalla peli oli hiukan sekavaa eikä mitään huippu paikkoja juurikaan nähty. HJK:n paras paikka tasoittaa tuli vartti ennen loppua mutta vaihdosta sisään tullut Odu ohjasi takatolpalta pallon ohi maalin. PS Kemin johto kesti loppuun asti ja näin ollen sarjanousija nappasi hienon voiton HJK:sta 1-0 lukemin. PS Kemi nousi voitolla sarjan keskikastiin kun taas HJK tippui sarjan kärkipaikalta kakkoseksi.

IFK Mariehamn veikkausliigan kärkeen

Tampereella kohtasi sarjan loistavasti aloittaneet Ilves ja IFK Mariehamn. Vieraat aloittivat ottelun vahvasti ja vain kuusi minuuttia oli pelattu kun Mariehamn siirtyi 1-0 johtoon. Pallo ajautui kulmapotkun jälkeen noin 20 metriin, josta Mariehamnin Anthony Dafaa tykitti suoraan vastapalloon eikä Ilveksen Mika Hilanderilla ollut mitään mahdollisuuksia pallon torjumisessa. Ilves sai takaisku maalista lisää virtaa ja oli avausjaksolla selvästi niskan päällä. Paras paikka tuli Mika Lahtiselle mutta laukaus viuhui yli maalin. Toisella puoliajalla Ilves ei enää saanut samanlaista painostusta kuin avauspuoliajalla ja maalipaikat olivat harvassa. Erityisesti IFK topparit Jani Lyyski ja Kristian Kojola olivat jatkuvasti päineen välissä ja katkomassa Ilveksen syöttöjä. Näin Mariehamn haki arvokkaat vieraspisteet 1-0 lukemin. Voitolla Mariehamn siirtyi sarjakärkeen ja eroa tänään hävinneeseen HJK:n on kaksi pistettä.

SJK avasi pistetilinsä

Vantaalla kohtasivat kotijoukkue PK-35 ja viime kauden mestari SJK. SJK oli illan otteluun lähdettäessä sarjan viimeisenä täysin ilman pisteitä. Riku Riski oli ottelun alussa lähellä viedä SJK:n johtoon mutta miehen viuhuva kuti osui tolppaan. Muita paikkoja avausjaksolla ei juurikaan ollut ja tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. Toisella puoliajalla kotijoukkue PK-35 otti kamppailun hallintaansa. Kotijoukkue loi tukun vaarallisia paikkoja ja paras niistä siunaantui Pablo Counagolle, joka puski loistavasti Xhaferin keskityksestä mutta SJK:n maalivahti Aksalu torjui upeasti eikä maalia syntynyt. PK-35 vei ottelun laukaukset selvästi 15-4 mutta pisteet jaettiin sopuisasti 0-0 lukemin. Mestari SJK avasi pistetilinsä mutta on silti veikkausliigan jumbona. PK-35 jatkaa sarjassa sijalla kymmenen.

Illan hahmo PS Kemi

Sarjanousija PS Kemi näytti viimeistään Klubia vastaan, että joukkue ei ole tullut Veikkausliigaan hakemaan vain kokemusta. Pieni pohjoisen porukka näytti suurelle HJK:lle mihin joukkue oikein pystyy. Loistavat ulkomaalaispelaajat Billy Ions ja Ryan Gilligan olivat isossa roolissa Kemin perjantaisessa voitossa. Toivotaan, että PS Kemi jatkaa iloista pelaamistaan myös jatkossa. PS Kemi, pohjolan Leicester, on tullut veikkausliigaan ryminällä ja hyvä niin.