SULKAPALLO: Vainion lopullinen sijoitus 8 parhaan joukkoon

image

Ranskan La Roche sur Yonissa taistellaan sulkapallon Euroopan mestaruuksista 2016. Parhaillaan käynnissä ovat puolivälierät, joihin myös Suomen Nanna Vainio otti osaa. Vainion eilinen, kolmannen kierroksen voitto virolaisesta Kati Tolmoffista toi hänelle rutkasti pisteitä olympiarankingiin ja Vainion paikka Rion Olympialaisissa näyttää yhä varmemmalta.

image

Puolivälieräottelussa Vainio (mrank 73) kohtasi hallitsevan maailman- ja euroopanmestarin Espanjan Carolina Marinin. Marin komeilee maailmanlistalla sijalla kaksi. Hallitseva EM-kultamitalisti puolusti vahvasti kultaansa ja voitti Vainion kahdessa erässä luvuin 21-11, 21-7.

– Nannan tulos EM-kisoissa on loistava!, päävalmentaja Veli-Markus Melleri hehkuttaa.

– Maailmanmestari oli juuri niin hyvä kuin pitääkin eli ei mahdollisuuksia, vielä, hän lisää.

– EM-kisat eivät kokonaisuudessaan mennyt ihan putkeen, mutta ainakin yksi paikka Rioon tuli, niin täytyy olla tyytyväinen, Melleri kuvailee kisoja suomalaisten osalta.

Nanna Vainio sijoittui EM-kisoissa hienosti kahdeksan parhaan joukkoon. Hänen lisäkseen tuohon sijoitukseen ovat Suomesta yltäneet Pontus Jäntti, Robert Liljequist, Jyri Aalto ja Anu Nieminen.

EM-kisoissa Vainio varmisti sijoituksensa Suomen ykkösenä. Parhaillaan olympiarankingissa Airi Mikkelä (mrank 70) on Vainion edellä, mutta EM-kisoista tulevien pisteiden myötä, ensi viikon listalla Vainio nousee Mikkelän yläpuolelle. Naisten kamppailu Suomen olympiapaikan osalta oli todella tiukka ja ratkesi vasta viimeisessä olympiakarsintakisassa.

– Airi on tehnyt ihan valtavan paljon duunia ja kehittynyt kolmen vuoden aikana todella paljon niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Hänkin olisi ansainnut paikan olympialaisissa, Melleri kuvailee.

– Taistelu tyttöjen välillä on ollut todella rehtiä, hän kehuu.

EM-kisat ovat viimeinen olympiakarsintakisa, jonka pisteet lasketaan mukaan Rion Olympiakarsintaan. Pelaajavalinnat Rion Olympialaisiin tehdään 5.5.2016 julkaistavan maailmanlistan mukaan. Suomalaisten osalta Rion paikkavahvistuksia joudutaan vielä odottamaan maksimissaan 11.5. asti, sillä mikään ei ole vielä varmaa. Suomalaisten pelaajien osalta Olympiakomitea päättää ja julkistaa pelaajat lopullisesti 1.6.2016.

Muistutuksena kaikille, että Nanna Vainio pelaa haasteottelun 15.5.2016 kahta Geemedian lukijaa vastaan! Asiasta tiedotetaan myöhemmin lisää. Tapahtumaan on yleisöllä pääsy ja se videoidaan. 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.