Scroll Top

Valioliiga – Boxing Day tapaninpäivän klassikko

Gamblers valioliiga

Joulu alkaa pikkuhiljaa olla takanapäin ja on aika palata arkeen myös urheilun saralla. Tapaninpäivä tarjoaa jalkapallon seuraajille tutun boxing day päivän. Brittein saarilla päivä on kulunut jo monien sukupolvien ajan jalkapallon parissa. Historian ensimmäinen tapaninpäivän jalkapallo-ottelu pelattiin jo vuonna 1860, joten perinteitä ainakin päivällä riittää.

Valioliigassa vilkas tapaninpäivä

Valioliigassa Chelsea tuntuu karkaavan muilta, mutta lontoolaisten jälkeen sarjassa on tasaista. Chelsealla on ennakkoon helpohko kotipeli Bournemouthia vastaan, joten sarjajohto tuskin ainakaan pienenee. Joukkueen edellinen tappio on tullut syyskuussa ja alla on jo yksitoista peräkkäistä voittoa.

Embed from Getty Images

Muillakin kärkijoukkueilla on helpon tuntuiset ottelut tiedossa, joten sarjasijoitukset pysyvät ennallaan mikäli suurempia yllätyksiä ei tule. Kierroksen mielenkiintoisin ottelu pelataan Leicesterin ja Evertonin välillä. Viime kauden mestari Leicester ei ole tällä kaudella juhlinut ja joukkue on sarjassa vasta sijalla viisitoista. Kotona Leicester on kuitenkin ollut kiitettävän hyvä eikä joukkue ole hävinnyt kuin kerran kotonaan. Everton on myös haastavassa tilanteessa vaikka joukkue onkin sarjassa sijalla yhdeksän. Joukkue ei ole voittanut seitsemästä viime ottelustaan kuin yhden ja europaikat uhkaavat karata Evertonin ulottumattomiin.

 

Boxing Dayn ohjelma

klo 14.30 Watford vs Crystal Palace

klo 17.00  Arsenal vs West Bromwich

klo 17.00  Burnley  vs Middlesbrough

klo 17.00  Chelsea vs Bournemouth

klo 17.00  Leicester vs Everton

klo 17.00  Manchester United vs Sunderland

klo 17.00  Swansea vs West Ham

klo 19.15  Hull vs Manchester City

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.