Scroll Top

Jalkapallon EM-kisat- Sveitsi haastaa Ranskan

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa alkaa sunnuntaina lohkovaiheen päätöskierros. A-lohkon päätöskierroksella kohtaavat lohkovoitosta taistelevat Sveitsi ja Ranska. Joukkueet kohtasivat myös kaksi vuotta sitten MM-kisojen alkulohkossa ja silloin Ranska otti voiton runsasmaalisessa ottelussa lukemin 5-2. Ranska lähtee suosikkina otteluun ja joukkueelle riittää tasapeli lohkovoiton varmistamiseen. Pelillisesti joukkue on onnistunut kisoissa hyvin vaikka voitot ovat tulleet vasta loppuhetkien maaleilla. Mielenkiintoista nähdä millä kokoonpanolla Ranska lähtee otteluun ja kuinka monta avainpelaajaa on huilivuorossa. Varoitustilin täyttymistä varmasti myös mietitään molemmissa joukkueissa.

Sveitsi on aloittanut kisat tulosten valossa väkevästi, mutta pelin kanssa on ollut ajoittain hakemista. Varsinkin avausottelu Albaniaa vastaan oli Sveitsiltä hakemista voitosta huolimatta. Romania ottelussa nähtiin jo parempaa vaikka ottelu tasapeliin päättyikin. Saa nähdä tekeekö Sveitsi avauskokoonpanoon muutoksia ja huilaako esimerkiksi jokunen avainpelaaja Ranska ottelussa. Hyökkääjän paikka on Sveitsin joukkueessa arvoitus. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa kärjessä on aloittanut Haris Seferovic, joka tuhlaillut tekopaikkoja oikein urakalla. Ei olisi suurikaan yllätys jos kärjessä aloittaisi Romania kamppailussa hyviä otteita esittänyt 19-vuotias Breel Embolo. Se nähdäänkö Embolo avauksessa selviää illan ottelussa.

Embed from Getty Images

Arvio

Ranska lähtee illan kamppailuun selvänä suosikkina. Joukkue luottaa vahvaan pallonhallinta peliin ja Sveitsi puolestaan vastahyökkäyksiin. Koska kummallakaan joukkueella ei ole hirveästi paineita voi se näkyä pelissä normaalia isompina maalimäärinä. Ranska on kuitenkin pykälää tai kahta parempi joukkue kuin Sveitsi, joten se ottaa tästä ottelusta voiton ja jatkaa kisoja A-lohkon voittajana.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.