Scroll Top

Kakkosen A-lohkossa huippuottelu PEPO vs MP, lue ottelun ennakko

Gamblers miesten kakkonen

Jalkapallon Kakkosessa on tänään vilkas pelipäivä, kun kaikissa kolmessa lohkossa pelataan otteluita. Geen ennakossa käydään A-lohkon kimppuun, jossa pelataan tänään todellinen huippuottelu PEPO:n ja MP:n välillä. Molemmat joukkueet lähtivät kauteen lohkon suosikkeina, mutta kotijoukkue PEPO:lle kausi on ollut vaikea. Sitä vastoin vierailija MP porskuttaa lohkon kärkipaikalla. Keskinäisiä otteluita on viime vuosina hallinnut PEPO, sillä joukkue on voittanut neljästä viime kohtaamisesta kolme ja kerran on pelattu tasan.

 

Ennakkoasetelmat illan otteluun

PEPO

Lappeenrantalainen PEPO lähti kauteen suurin odotuksin ja joukkuetta pidettiin yhtenä A-lohkon ennakkosuosikeista. Kausi on ollut kuitenkin joukkueelle kaikkea muuta kuin helppo ja PEPO on tällä hetkellä sarjassa vasta sijalla kahdeksan. Tosin kautta on vielä paljon jäljellä ja esimerkiksi eroa sarjan kolmospaikkaan on vain viisi pistettä ja PEPO on pelannut yhden ottelun kärkijoukkueita vähemmän.

Tähän iltaan lähdettäessä PEPO:lla on alla kolme peräkkäistä tappiota, joten tämän illan ottelu on joukkueelle todella tärkeä. Lisäksi MP on joukkueen päävastustajia, joten tästä ottelusta olisi hyvä saada pisteitä. Puolustuspeli on toiminut joukkueella kohtalaisesti vaikka PEPO ei olekaan viime peleissä saanut pidettyä omaa maaliaan puhtaana. Suurin syy heikkoihin tuloksiin on joukkueen hyökkäyspeli, sillä PEPO on tehnyt kolmessa viime ottelussa vain yhden maalin, joten ei tarvitse ihmetellä miksi pisteitä ei ole tullut. 

Yksi syy vaisuun maalintekoon löytyy myös loukkaantumisista, sillä täksi kaudeksi hankittu Paul Obi on kärsinyt erinäisistä vaivoista eikä mies ole pelannut neljän viime pelin aikana kuin reilut 110 minuuttia. Viime pelissä mies istui penkillä, joten tänään Obin luulisi olevan jo pelikunnossa. Nigerialaisen panosta joukkue tulee tarvitsemaan, sillä Obi on ollut viime vuosina todella vahva maalintekijä Kakkosessa. Toki muidenkin pelaajien pitää pystyä ottamaan roolia hyökkäyspäässä, koska yhden pelaajan varaan ei voi maalintekoa laskea. Mielenkiintoinen tilastofakta on se, että joukkueen paras maalintekijä on puolustaja Jens Harju, joka on tehnyt tällä kaudella jo kolme osumaa.

MP

Mikkelin Palloilijat eli paremmin tunnettuna MP lähti kauteen kovin tavoittein ja se on pelannutkin kauden alkupuoliskon todella hyvin. Joukkue johtaa tällä hetkellä sarjaa eikä se ole hävinnyt vielä yhtään ottelua ( 5 voittoa, 4 tasapeliä). Vaikka MP:n onkin sarjan kärkipaikalla on joukkue ollut viime aikoina myös aika tasapeli-herkkä joukkue, sillä kuudesta viime pelistä peräti neljä on päättynyt tasapeliin. Tämän illan otteluun joukkue voi lähteä levollisin mielin, sillä MP on ollut todella vahva vierasjoukkue ja se on neljästä reissupelistään voittanut peräti kolme.

Puolustuspelaaminen on yksi joukkueen vahvuuksista ja mikkeliläiset ovat päästäneet lohkossa toiseksi vähiten maaleja heti Jipon jälkeen. Myös tämän päiväiseen kamppailuun joukkue lähtee pelaamaan puolustuksen kautta, koska vaikka PEPO onkin lohkossa vasta sijalla kahdeksan niin MP:n leirissä kyllä tiedetään vastustajan potentiaali.

Hyökkäyspeli on ollut myös kiitettävällä tasolla, sillä joukkue on tehnyt yhdeksässä ottelussa yhteensä 15 maalia, joka on lohkon joukkueista kolmanneksi eniten. Suurta roolia maalinteossa kantaa brasilialainen Lucas, joka on tehnyt tällä kaudella jo kuusi maalia ja mies johtaakin tuolla lukemalla koko A-lohkon maalipörssiä. Hyvin on onnistunut myös toinen brassi Denis, joka on paukuttanut kauden peleissä kolme osumaa, joten kaksikon varassa on pitkälti MP:n maalinteko.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.