Scroll Top

Mestareiden liigan karsinta – SJK kohtaa huippujoukkue BATE Borisovin

UCL-mestarien-liiga

Tiistaina pelataan kovatasoisin euro-ottelu suomalaisjoukkueen osalta, kun SJK kohtaa vieraissa todella kovan kansainvälisen joukkueen BATE Borisovin Valko-Venäjältä. Ottelu alkaa Valko-Venäjällä kello 21.00 ja toinen osaottelu pelataan Seinäjoella tiistaina 19.7 kello 20.00.

Embed from Getty Images

Ennakkoasetelmat

BATE Borisov on todella iso suosikki tähän ottelupariin. Joukkue on menestynyt niin kotimaan ja kuin kansainvälisillä jalkapallokentillä. BATE on voittanut Valko-Venäjän mestaruuden nyt kymmenen kertaa peräjälkeen. Joukkue on edennyt Mestareiden-liigan lohkovaiheeseen viisi kertaa ja Eurooppa-liigan kahdesti, joten rutinoitunut porukka on kyseessä. Viime kaudella joukkue oli Mestareiden-liigassa ja voitti kotonaan esimerkiksi AS Roman.

Joukkuetta valmentaa entinen BATE:n pelaaja Alyaksandr Yermakovich. Joukkueessa on hyvin vähän Valko-Venäjän ulkopuolelta tulleita pelaajia. Tunnetuimmat ovat varmaankin Viron maajoukkuepuolustaja Artur Pikk ja Serbian maajoukkuepakki Nemanja Milunovic. Tosin Milunovic todennäköisesti puuttuu illan ottelusta loukkaantumisen takia. Baten keskikenttä pyörittävät 22 -vuotias serbialainen Mirko Ivanic ja Valko-Venäjän maajoukkuemiehet Igor Stasevich ja Mikhail Gordejchuk . Varsinkin Ivanic tulee olemaan suuri tulevaisuuden pelaaja tai niin ainakin miehestä on monessa yhteydessä puhuttu.

BATE on pelannut Valko-Venäjän sarjassa 15 ottelua, joista joukkue on voittanut 11 ja pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt myös kahdesti. BATE on niin kova ja rutinoitunut joukkue, että SJK:lle ei voi hirveästi mahdollisuuksia laskea.

Embed from Getty Images

SJK lähtee Valko-Venäjän reissuun mukavasta tilanteesta. Joukkue eteni kesäkuun lopulla Suomen Cupissa finaaliin ja myös Veikkausliigassa peli on ruvennut kulkemaan. SJK voitti ennen BATE ottelua perjantaina PK-35 Seinäjoella 3-2 lukemin, joten hyvä kenraali on saatu ennen kovaa euro-ottelua. Simo Valakarin miehistön olisi tärkeä saada hyvä tulos Valko-Venäjältä, jota ratkaisu jäisi toiseen osaan Seinäjoelle.

Ottelun kuva tulee hyvin pitkälti olemaan se, että miten hyvin SJK pystyy puolustamaan koko joukkueen voimin ja itse sitten iskemään omista vastahyökkäyksistä. Keskikenttä Mehmet Hetemaj johdolla on isossa roolissa senkin takia, että joukkue pystyisi myös itse pitämään palloa eikä vain pelkästään puolustamaan. Hyökkääjä Riku Riskin tulee myös olla hereillä ja pystyä luomaan vaarallisia tilanteita hyökkäyspäässä, koska tekopaikat tulevat olemaan harvassa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.