Scroll Top

CHL – Kumpi etenee jatkoon SaiPa vai Tappara??

Gamblers CHL

Tiistaina kohtaavat CHL:n pudotuspeleissä SaiPa ja Tappara. Otteluparin avausosa pelattiin viikko sitten Tampereella ja SaiPa nappasi tuosta ottelusta hienon 2-0 vierasvoiton. Näin ollen Sputnikeile riittää tiistain ottelusta, jopa yhden maalin tappio jatkopaikkaan.

Ottelun lähtökohdat

SaiPan alkukausi on ollut yhtä vuoristorataa. Liigan puolella joukkueen peli on yskinyt todella pahasti, kun taas CHL:ssä joukkue kulkenut voitosta voittoon. Puolustuspelaamisessa on joukkueen suurimmat ongelmakohdat ja tämä näkyi myös viime lauantaina, kun joukkue taipui Pelicansille 4-3 numeroin. Yllättävää kyllä CHL otteluissa joukkueen puolustus on toiminut huomattavasti paremmin mitä liiga kamppailuissa. Puolustuksen ohella joukkue on sortunut ottamaan alkukaudesta aivan liikaa jäähyjä

Vaikka Tappara lähti tähän ottelupariin selvänä suosikkina pystyi SaiPa Tampereella hyydyttämään Tapparan hyökkäyspelin lähes kokonaan. Joukkueen karvaus sekä ohjauspeli toimi avaus kohtaamisessa niin loistavasti, että Tapparan hyökkäykset pysähtyivät pääsääntöisesti keskialueelle. Siitä kertoivat myös maalivahtien torjunnat. SaiPan Jussi Olkinuora torjui avaus kohtaamisessa vain reilut kymmenen laukausta.

Embed from Getty Images

Tapparan alkukausi on ollut täysin päinvastainen verrattuna SaiPaan. Joukkueen peli on toiminut liigassa todella loistavasti, mutta CHL:ssä meno on ollut varsin tukkoista. Joukkueen pääseminen ylipäätään pudotuspeli vaiheeseen oli todella kovan työn takana.

Tappara pelasi viikonloppuna kaksi kertaa Sporttia vastaan ja oli molemmissa otteluissa vaikeuksissa vaasalaisten kanssa. Hyökkäyspelissä näkyi alkukaudesta loistaneen Veli-Matti Savinaisen puuttuminen. Muutenkin joukkueen peli on ollut hivenen tahmeaa hyvistä tuloksista huolimatta. Tiistain otteluun joukkue joutuu lähtemään erilaisella taktiikalla verrattuna normaaliin liiga otteluun, koska joukkue lähtee kahden maalin takamatkalta. Ottelun alussa tämä tuskin vielä näkyy, mutta ottelun edetessä kirvesrinnat joutuvat mahdollisesti avaamaan peliä ja ottamaan riskejä puolustuksen kustannuksella.

Embed from Getty Images

Arvio

SaiPa lähtee tiistain otteluun kahden maalin johdossa. Tämä on iso seikka verrattuna normaaliin liiga otteluun. Tappara on toki suosikki, mutta jos ottelun alku pysyy tasaisena joutuu kirvesrinnat avaamaan peliä puolustuksen kustannuksella ja siinä on SaiPan iskun paikka. Avausmaalin merkitys on todella iso jatkopaikan kannalta. Mikäli Tappara saa nopean avausmaalin on sillä saumat vielä jatkoon, kun taas SaiPan avausmaali tappaisi Tapparan jatkohaaveet lähes olemattomiin. SaiPan puolustus on ollut haavoittuvainen alkukaudesta, mutta ottelun panos varmaan tiivistää sitä entisestään. Vaikea nähdä, että joukkue menettäisi kahden maalin johtoa ja mahdollista jatkopaikkaa. SaiPa etenee otteluparista jatkoon ja sitä kautta 16 parhaan joukkoon CHL:ssä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.