Veikkausliiga – HJK järjesti maalijuhlat

veikkausliiga

Keskiviikkona pelattiin Veikkausliigassa neljän ottelun kierros. Kotijoukkueet olivat illan kierroksella vahvoja ja lisäksi kamppailut tarjosivat rutkasti maaleja. Illan otteluissa kahden maalin iltaa viettivät HJK:n Mikael Forssell, sekä KuPS:n Petteri Pennanen. HJK nousi voittonsa ansiosta Veikkausliigan kärkeen, ohi tänään tasapelin pelanneen IFK Mariehamin. Muuten sarjataulukossa ei suurempia muutoksia tapahtunut.

HJK järjesti maalijuhlat

Ilves piinasi HJK:ta ensimmäisellä jaksolla ja johti ottelua tauolla 1-0 Tuure Siiran maalilla. Toiselle puoliajalle tuli sisuuntunut HJK ja joukkue järjesti yleisölle todelliset maalijuhlat. Ensin Mikael Forssell puski HJK:n tasoituksen ja kahdeksan minuuttia myöhemmin sama mies viimeisteli rangaistuspotkusta Klubin 2-1 johtomaalin. Tästä ei vierailija Ilves toipunut ja vain pari minuuttia edellisestä heiluivat vierasjoukkueen verkot jälleen, kun Oduamadi pääsi laukomaan täysin vapaasti ohi maalivahti Mika Hilanderin. Rummutus jatkui tämän jälkeenkin ja lopulta näyttävän kuvion päätteeksi Sebastian Dahlström pääsi laukomaan taululle lukemiksi jo 4-1. Maali oli nuorukaiselle ensimmäinen Veikkausliigassa. Ottelun päätöslukemat 5-1 viimeisteli puolustaja Ville Jalasto. Ottelun lopussa HJK-toppari Lum Rexhepi otti täysin turhan punaisen kortin taklaamalla Ilveksen Lauri Ala-Myllymäkeä.

PK-35 ryösti pisteen Ahvenanmaalta

IFK Mariehamn ja PK-35 Vantaa jakoivat pisteet maalittomalla tasapelillä. PK-35 sai avauspuoliajalla loistavan paikan siirtyä 1-0 johtoon, mutta Walter Viitala torjui upeasti Yerai Vilaboan laukauksen. Kotijoukkueen paras paikka tuli puolustaja Jani Lyyskille, mutta miehen laukaus painui niukasti ohi maalin. Toisella puoliajalla ote siirtyi pikkuhiljaa vieraille, mutta maalia vantaalaiset eivät pystyneet tekemään. Paras paikka siunaantui Lucas Kaufmannille, joka pääsi täysin vapaasti laukomaan rangaistuspilkun kohdalta, mutta laukaus meni yli maalin. Vaikka PK-35 on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä, niin joukkueelta voi odottaa nousua. Niin hyvällä tasolla peli on viime otteluissa ollut, vaikka maalit ovatkin jääneet puuttumaan.

KuPS ei antanut sarjanousijan yllättää

PS Kemi hallitsi ottelua ensimmäiset 20.minuuttia ja KuPS:n pelaaminen oli alussa täysin hakusessa. Tämän jälkeen joukkueiden otteet kentällä tasoittuivat, mutta parhaat paikat tuli silti vierasjoukkueelle. Kun vierasjoukkue ei onnistunut, niin kotijoukkue iski. Salami syötti Petteri Pennaselle, joka eteni 16-rajalle ja laukoi vasurillaan takakulmaan vieden KuPS:n 1-0 johtoon. Näissä numeroissa edettiin myös tauolle. Toisen puoliajan alussa KuPS loi monta vaarallista paikkaa Salamin toimiessa pääarkkitehtinä, mutta maalia ei kuitenkaan syntynyt. KuPS:n 2-0 johtomaali syntyi, kun reilut kaksikymmentä minuuttia oli toista jaksoa pelattuna. Petteri Pennanen tulitti 30-metristä, johon maalivahti sai kätensä väliin, mutta pallo kimposi korkealle ilmaan ja siitä pompun kautta maaliin. Kemiläiset saivat ottelun lopussa paikkoja kavennukseen mutta maalia ei nähty. KuPS nousi voittonsa ansiosta sarjassa kahdeksanneksi.

VPS kaatoi HIFK:n

Vaasassa kohtasivat VPS ja HIFK. Ottelu alkoi VPS:n kannalta loistavasti, kun puolustaja Kevin Peth laukoi hienon kuljetuksen päätteeksi tulisella laukauksella kotijoukkueen 1-0 johtoon. HIFK ei tästä lamaantunut, vaan nousi hetkeä myöhemmin tasoihin. Pekka Sihvola pelattiin upealla syötöllä yksin maalivahtia vastaan, eikä mies tästä erehtynyt, vaan ohjasi pelin tasoihin. VPS kuitenkin hallitsi avauspuoliaikaa ja sai palkintonsa, kun ottelua oli pelattu 36. minuuttia. Aatu Laatikainen pelasi hienosti Andre Clennonin läpiajoon, eikä mies tästä erehtynyt. Clennon sijoitti pallon varmasti yläkulmaan vieden vaasalaiset 2-1 johtoon. Toisella jaksolla peli tasoittui, mutta VPS teki silti jakson ainoan maalin. Clennon pelasi upean syötön maalin edustalle ja Pyry Soini laukoi ottelun loppulukemiksi 3-1. VPS nousi voitolla seitsemänneksi.

—————————————————————————-

Illan kaksikko: Fuad Salami ja Petteri Pennanen – KuPS

Nigerian liigan maalipörssin voittanut Fuad Salami on näyttänyt heti alkukaudesta, että on KuPS:lle selkeä vahvistus. Salami oli vahvasti esillä keskiviikon vierasvoitossa ja hän on tehnyt kuudessa ensimmäisessä ottelussaan 3 maalia ja syöttänyt yhden. Salami tulee olemaan tällä kaudella monen jalkapallon seuraajan huulilla jos otteet jatkuvat samankaltaisina.

Petteri Pennanen on päässyt loukkaantumisten jälkeen vauhtiin ja tulosta on tullut. Keskiviikkona mies laukoi 2 maalia PS Kemin verkkoon ja siirtyi samalla maalipörssin jaetulle kärkipaikalle 4 osumallaan. Pennasella on tarkka ja painava laukaus, joten toivottavasti mies käyttää sitä myös jatkossa.