Scroll Top

Veikkausliiga – HJK isännöi PK-35 Vantaata

Veikkausliigassa pelataan tänään kolmen ottelun kierros. Tampereella kohtaavat Ilves ja PS Kemi, Rovaniemellä vastakkain ovat kotijoukkue RoPS ja sarjan häntäpäässä oleva HIFK. Tässä ennakossa käymme kuitenkin läpi pääkaupunkiseudun taistoa HJK:n ja PK-35 Vantaan välillä. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kertaalleen ja silloin HJK haki Vantaalta kolme pistettä 2-1 vierasvoitolla.

Ennakkoasetelmat

HJK on tällä hetkellä melkoisessa otteluruuhkassa, kun joukkue pelaa niin Veikkausliigaa kuin Eurooppa-liigan karsintojakin. Torstaina helsinkiläiset voittivat PFC Beroen 1-0 ja etenivät Eurooppa-liigan karsinnoissa jo 3. kierrokselle. Joukkueen päätähtäin onkin tällä hetkellä Euroopassa, joten päävalmentaja Mika Lehkosuo antaa varmasti huilivuoron muutamille avainpelaajille. Lehkosuo kuitenkin sanoi, että samanlaista kierrätystä ei nähdä kuin viime sunnuntaina joukkueen hävitessä Ilvekselle 1-0.

Mahdollisista lepuutuksista huolimatta joukkueen materiaali on niin kova, että illan otteluun se lähtee suursuosikkina. Ryhmä sai keskikentälle kovan vahvistuksen, kun pitkään loukkaantuneena ollut Anthony Annan palasi viime viikolla kokoonpanoon. Myös puolustus on parantanut alkukaudesta paljon ja muun muassa torstain Beroe ottelussa se toimi todella hyvin, eikä vastustaja juuri päässyt maalipaikoille. Alakerrasta puuttuu sunnuntaina Lum Rexhepi, joka otti edellisessä Ilves ottelussa punaisen kortin ja on näin ollen pelikiellossa. Mielenkiintoista on myös nähdä onko kokenut Mikael Forssell avauskokoonpanossa ja onnistuisiko mies jopa maalinteossa.

Embed from Getty Images

PK-35 ui tällä hetkellä todella syvällä. Joukkue veikattiin ennen kauden alkua yhdeksi sarjan mustista hevosista, mutta tällä hetkellä joukkue on Veikkausliigan viimeisenä. PK-35 on pelannut monissa otteluissa ihan hyvin, mutta puolustuspään helpot virheet ovat maksaneet useassa ottelussa vähintää pisteen tai jopa voiton. Joukkue lähtee illan otteluun kolmen ottelun tappioputkessa, mutta pisteitä tarvittaisiin kipeästi jos joukkue mielii ensi kaudella pelata Veikkausliigaa.

PK-35 pelaa tällä hetkellä todella kapealla materiaalilla ja joukkue tarvitsee vahvistuksia, kun siirtoikkuna aukeaa elokuun alussa. Eri asia sitten on onko joukkueella varaa siihen. Kova kuormitus samoilla pelaajilla on näkynyt loppuhetkien maaleina omassa päädyssä. PK-35 keskikentällä Lucas Kaufmann kantaa isoa roolia ja miehen panos on tärkeä myös HJK ottelussa. Ison tekijä HJK:ta vastaan on puolustuspelaaminen. Riku Heinosen ja kumppaneiden pitää pelata paljon tiiviimmin kuin viime otteluissa eikä helppoja divaritason maaleja saa päästää omiin. HJK:n vieraana jo pelkkä tasapelikin olisi PK:n joukkueelta todella loistava suoritus.

 

Päivän nostot Ville Jalasto HJK

Etelä-Espoon Pallon kasvatti Ville Jalasto siirtyi täksi kaudeksi HJK:n riveihin pelattuaan kuusi vuotta Norjassa. Jalasto on yksi HJK puolustuksen johtohahmoja Taye Taiwon johdolla. Jalasto on pelannut hyvällä tasolla koko kauden eikä heikkoja pelejä ole juurikaan tullut. Pitääkö Jalasto PK:n pelaajat poissa pahanteosta selviää sunnuntain ottelussa.

 

Päivän nostot Ilari Äijälä

Ilari Äijälä ei juuri median otsikoissa näy, mutta mies on jo kokenut Veikkausliiga pelaaja. Äijälä on pelannut jo pitkälti yli toista sataa Veikkausliiga ottelua HJK:n, MYPA:n, Hongan, KTP:n  ja nyt PK-35 paidassa. Kokenut Äijälä on äärettömän tärkeä pelaaja nuorelle ja kokemattomalle PK-35 joukkueelle. Se on varmaa, että Äijälän panoksesta ei sarjapaikan säilyttäminen jää kiinni.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.